Παρασκευή, Ιουλίου 12

Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα !

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, το απόγευμα στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  

Στο υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρώτο υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός είναι το υπουργείο Παιδείας. Τον κ. Μητσοτάκη περίμενε στην είσοδο η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Ο πρωθυπουργός φτάνοντας στο υπουργείο Παιδείας και έκανε έναν θερμό εναγκαλισμό στην κα Κεραμέως γυρίζοντας προς τους δημοσιογράφους είπε χαμογελώντας: «Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα».

Ο λόγος, όμως, για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να επισκεφθεί αυτοπροσώπως τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι άκρως συμβολικός ως προς τις προτεραιότητές του.
click4more
Στην Παιδεία δεν είναι μόνο η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η οποία θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή και θα αφορά στο επιτελικό κράτος, αλλά και τα πρότυπα σχολεία, η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής, το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κτλ. Ενώ, από την άλλη πλευρά, η Ψηφιακή Διακυβέρνηση και συγκεκριμένα η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι μία από τις κύριες προτεραιότητες και καινοτομίες που φέρνει η νέα κυβέρνηση.