Η τελευταία παράσταση, προτού πέσει αυλαία σ’ αυτήν την άθλια κυβέρνηση, δόθηκε χθες από τον αρχηγό του… καραβανιού που πλέον δεν προχωρά.
Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στον μισητό Σκάι ζωσμένος με άρματα και αποφασισμένος να απαντήσει σε όλα. Και απάντησε, αυτό μπορεί κανείς να του το αναγνωρίσει.
Όμως, οι απαντήσεις του ανέδειξαν κι έναν πολιτικό που βλέπει να χάνει την εξουσία και δεν
καταλαβαίνει γιατί συμβαίνει αυτό. Ο πρωθυπουργός ακόμη και σ’ αυτήν την τελευταία περφόρμανς προτού τραγουδήσει η… χοντρή κάλπη, επιβεβαίωσε τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Ψεύτης, κυνικός, χωρίς κοινωνική παιδεία, χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας.
Ακόμη και τώρα, λίγα 24ωρα πριν από την εκλογική διαδικασία έδειξε ανίκανος να καταλάβει γιατί τον αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός.
Το χειρότερο, όμως, που έκανε ήταν όταν αναφέρθηκε στο Μάτι. Ο Αλέξης Τσίπρας, ένα χρόνο τώρα δεν κατάφερε να κάνει την αυτοκριτική του, να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη, να δείξει την συντριβή του απέναντι σε ένα μαζικό έγκλημα.
Πόσο χειρότερα θα μπορούσε να μιλήσει όταν ενώ τον ρωτούσαν επιμόνως και για το Μάτι και για άλλα θέματα αυτός είπε «δε με ρωτάτε για άλλα σοβαρά θέματα, όπως τη Σύνοδο Κορυφής, το Μακεδονικό».
Δεν ήταν τόσο σοβαρό θέμα οι 102 νεκροί για τον Τσίπρα; Ή μήπως ήταν σοβαρότερο το γεγονός ότι παράτησε τη Σύνοδο για να πάει να μιλήσει στο Ηράκλειο;
Το χειρότερο είναι ότι με τις απαντήσεις του θύμισε αυτό που κάποτε είχε πει ο αείμνηστος Χρήστος Τεγόπουλος μιλώντας στη Δίκη Κοσκωτά. «Ενοχος ή βλαξ» είχε αναρωτηθεί και τώρα ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να διαλέξει.

Ενοχος όχι βλαξ

Επειδή είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι βλαξ, αυτό που απομένει είναι το ένοχος. Είναι ένοχος και χθες με τα όσα είπε απλά έδειξε να ψεύδεται ή να είναι ανίκανος να κυβερνήσει τη χώρα.
Διαβάστε τι δήλωσε, ένα χρόνο μετά:
«Εγώ εκείνη την ημέρα βρισκόμουν σε μια διεθνή εκδήλωση για μια βράβευση. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν ότι η φωτιά στο Μάτι είναι ανεξέλεγκτη. Δεν με ειδοποίησαν για νεκρούς, δεν μου μίλησε κανένας για απώλειες» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας που ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για τους νεκρούς όταν έφτασε στο κέντρο επιχειρήσεων. «Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ότι πρέπει να γυρίσω γιατί η φωτιά είναι μεγάλη» είπε.
«Πέρασα από πάνω και είδα πράγματα μια εικόνα τραγική. Βρέθηκε σε μια διαδικασία, από το αεροπλάνο, βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων. Δεν είχα καν εικόνα αν αυτό βγαίνει αυτό σε ζωντανή σύνδεση» είπε για το θέμα στη συνέχεια.
«Το τελευταίο πράγμα που εκείνη την ώρα εμένα προσωπικά με ένοιαζε ήταν διαχείριση, με ενδιέφερε τι θα κάνουμε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη ήταν ότι υπήρχε η πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που είχαν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις» σχολίασε για τις πρώτες ώρες της καταστροφής, αλλά και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να γνωρίζει για τους νεκρούς.
«Δεν ήξερα ότι η σύσκεψη μεταδιδόταν live. Αυτοί που ήταν στο τραπέζι ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας, πάγωσαν και δεν μας είπαν τίποτα. Οταν έφυγε η κάμερα μου είπαν, πρόεδρε υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί» εξιστόρησε για όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας.
«Αυτό που βαραίνει στην δική μου σκέψη, δεν είναι η προφανώς κακή επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν» είπε στη συνέχεια παραδεχόμενος πως η πραγματικότητα είχε υπερβεί εκείνον και το επιτελείο του. «Την επόμενη μέρα ζήτησε να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο. Ανέλαβα όλη την ευθύνη και ευθύνες που δεν μου αναλογούν, για την πολυετή ανεπάρκεια» πρόσθεσε.
Δεν ήξερε για τους νεκρούς ο πρωθυπουργός. Και καλά αυτός δεν ήξερε. Οι υπουργοί του, το επιτελείο του, η Αστυνομία δεν ήξεραν τίποτε; Και πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό όταν από όλες τις μαρτυρίες επιβεβαιώνεται πως από τις 6.30 – 7, όταν το Μάτι είχε χαθεί, υπήρχαν νεκροί στους δρόμους. Είχαν παραγγελθεί σάκοι για πτώματα, είχαν ειδοποιηθεί τα νοσοκομεία, γνώριζε ο Πολάκης, ήξερε η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία καθώς τηλεφωνούσαν κάτοικοι κι έλεγαν ότι βλέπουν νεκρούς.

Λέει ψέματα ή είναι ανίκανος;

Είτε λοιπόν ο Τσίπρας λέει ψέματα και προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών είτε πράγματι είχε πλήρη άγνοια, πράγμα που τον καθιστά αυτοδίκαια ανίκανο να κυβερνήσει τη χώρα.
Επρεπε η κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί αν δεν… ήξερε. Αν τον ξεπέρασαν τα γεγονότα δεν έπρεπε να τα διαχειριστεί ο ίδιος.
Διότι και σε μια άλλη κρίσιμη φάση για τη χώρα, στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ξανά αφέλεια δήλωσε ότι είχε αυτός και η κυβέρνησή του. Αφέλεια ότι όπως είπε θα σέβονταν οι Ευρωπαίοι τη βούληση του ελληνικού λαού.
Αφελής δήλωσε κι ότι θα άλλαζε τον κόσμο, αφελής και για τον Βαρουφάκη, αφελής και για το γεγονός ότι δεν γνώριζε ή δεν ήταν προετοιμασμένος για τις δραματικές επιπτώσεις ενός Grexit.
Πως είναι δυνατόν ένας αφελής, που κάνει τόσα πολλά λάθη να κρατά το τιμόνι της χώρας;
Ούτε καν για τον Πετσίτη δεν ήξερε, δεν γνώριζε: Κάποιος που έμπαινε στο Μαξίμου που μπαίνει όποιος θέλει, είπε ο Τσίπρας για τον Πετσίτη.
Και τι να πει κανείς για τις απαντήσεις για το κότερο της Κ. Παναγοπούλου. Αποφεύγοντας να απαντήσει για την επαναχάραξη του αιγιαλού για χάρη της φίλης του, επανέλαβε ότι δεν έκανε κάτι κακό να θέλει να ξεκουραστεί ένα Σαββατοκύριακο στο σκάφος της συνεργάτιδός του.
Κι ακόμη χειρότερα: Είπε ότι δεν πήγε διακοπές σε κότερα άλλων αλλά της Παναγοπούλου που είναι έντιμη και η οικογένειά έβγαλε τα λεφτά καθαρά ενώ οι άλλοι ήταν βρόμικοι.

Αυτοκριτική μηδέν

Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής γιατί ο ηγέτης της αριστερής ελπίδας που κατηγορούσε τους άλλους ότι είναι ομοτράπεζοι στα κότερα της διαπλοκής, αποφάσισε ότι μπορεί να απολαύσει τη χλιδή χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
Ακόμη και η κάλυψη της αθλιότητας του Πολάκη, λέγοντας ότι έχει κάνει μεγάλο έργο και δεν πειράζει να γράφει καμιά κουβέντα παραπάνω δείχνει ότι δεν έχει αίσθηση του πώς ο κόσμος τον έχει καταδικάσει.
Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν το έχει καταλάβει γιατί η αλαζονεία δεν τον αφήνει. Χθες έβαλε ταφόπλακα σε όποια ελπίδα είχε να κάνει μια κάποια ανατροπή την Κυριακή. Ο ελληνικός λαός είδε από τον Σκάι, κι όχι από την ΕΡΤ με την Ακριβοπούλου και τον Αρβανίτη να του κάνουν ερωτήσεις, το πραγματικό πρόσωπο του… ηγέτη του.
Εκτός από παθολογικός ψεύτης απέδειξε ότι είναι και ανίκανος να κυβερνά. Ο λαός θα έχει την απάντηση που θα τον ικανοποιήσει.tanea.gr