Δευτέρα, Ιουλίου 22

Αντιμετωπίστε τις ρυτίδες φυσικά!

Αντιμετωπίστε τις ρυτίδες φυσικά!
Η γήρανση είναι αναπόφευκτη και με το πέρασμα του χρόνου τα σημάδια της αρχίζουν να γίνονται σιγά σιγά ορατά. Έτσι έχει επιλέξει η φύση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το ότι μεγαλώνουμε. Μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε και να επιβραδύνουμε αποτελεσματικά την εμφάνιση αυτών των σημαδιών.

Για να αντιμετωπίσεις όμως αποτελεσματικά τις ρυτίδες πρέπει να ξέρεις και το πώς αλλά και γιατί συμβαίνουν. Πρωτίστως, οφείλεται στην αραίωση του εξωτερικού στρώματος του δέρματος καθώς γερνάμε. Το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του και σακουλιάζει τελικά οδηγώντας σε ρυτίδες! Μην ξεχνάς ότι, σε μια δεκαετία, χάνεις σχεδόν το 10% του επιδερμικού πάχους.
Έτσι, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές οι φυσικές λύσεις είναι και οι καλύτερες. Με την ίδια λογική ισχύει αυτό και για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Ας δούμε μαζί 5 θαυματουργές και φυσικές μάσκες που μπορεί να σε βοηθήσουν.

#1 Γιαούρτι και κουρκουμάς
Θα χρειαστείς απλά κουρκουμά και λίγο γιαούρτι. Η διαδικασία είναι απλή: ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι με λίγο κουρκουμά. Άπλωσε το στο πρόσωπό σου για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε το με δροσερό νερό.
Αυτή η χειροποίητη μάσκα ενάντια των ρυτίδων  σίγουρα θα βοηθήσει στην εμφάνιση οποιασδήποτε ατέλειας στο πρόσωπο και θα αποτρέψει την εμφάνιση των ρυτίδων. Για λίγη παραπάνω λάμψη στο δέρμα μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα  λίγα γραμμάρια αλεύρι.
#2 Φακές
Πέρα από τη θρεπτικότητα που μας χαρίζουν οι φακές ως τροφή μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ και στην εμφάνιση των ρυτίδων. Πιο συγκεκριμένα, πάρε μερικές φακές και λιώσε τις ώστε να γίνουν αλοιφή. Στη συνέχεια, άπλωσε τις στο πρόσωπό και το λαιμό σου. Άφησε τις να στεγνώσουν για λίγο και έπειτα ξέπλυνε το πρόσωπο σου καλά με μπόλικο δροσερό νερό. Αυτή η διαδικασία θα επιβραδύνει την απώλεια της ελαστικότητας και θα βοηθήσει στη σύσφιξη των πόρων στο πρόσωπο.
#3 Χυμός λεμόνι και κρέμα γάλακτος
Μπορεί να μην κάνει καθόλου καλό στην υγεία μας η κρέμα γάλακτος μπορεί όμως  να προσφέρει απίστευτα οφέλη στην επιδερμίδα μας. Ανάμειξε χυμό λεμονιού με λίγη κρέμα γάλακτος και όταν γίνουν ένα ενιαίο μείγμα άπλωσε το στο πρόσωπό σου. Άφησε το να δράσει για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε το καλά με δροσερό νεράκι.
Προσοχή, για να δεις αποτελέσματα με αυτή τη μάσκα πρέπει να τη χρησιμοποιείς τουλάχιστον για 1 μήνα σε τακτική βάση. Είναι η ιδανική συνταγή για την αντιμετώπιση των ρυτίδων σε ξηρό δέρμα.
#4 Χυμός λεμόνι και ελαιόλαδο
Τα υλικά και σε αυτή τη συνταγή είναι απλά και ακριβώς αυτά που λέει ο τίτλος της. Βάλε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μπολ και πρόσθεσε 1 κουταλιά χυμό λεμόνι. Ανακάτεψέ τα και στη συνέχεια κάνε μασάζ στο πρόσωπο αλλά και το λαιμό σου με αυτά. Αυτό κάνει το δέρμα μαλακό και εύπλαστο και διατηρεί τις ρυτίδες μακριά από εσένα.
#5 Μήλο
Ένα μήλο την ημέρα δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα αλλά και τις ρυτίδες. Βράσε ένα μηλαράκι και στη συνέχεια βγάλε τους σπόρους από μέσα. Αφού το έχεις κάνει αυτό λιώσε το και ανάμειξε το με μια κουταλιά σκόνη γάλακτος και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Κράτησε το στο πρόσωπό σου για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε το.
Χρησιμοποίησε αυτή τη μάσκα καθημερινά. Καθώς τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες, βοηθούν στην καταπολέμηση των ρυτίδων και θα σας δώσουν ένα πρόσωπο νεανικό!
Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται οι ρυτίδες, είναι δύσκολο να απαλλαγείς από αυτές. Ωστόσο, μπορείς να αποτρέψεις την επιδείνωση του δέρματός σου φροντίζοντας το  από δω και πέρα. Για όσες από εσάς, που δεν έχουν ρυτίδες μέχρι σήμερα, πάρτε επιπλέον προφυλάξεις. Οι παραπάνω μάσκες έχουν δοκιμαστεί και δοκιμαστεί για την καταπολέμηση των ρυτίδων.
Επιπλέον φροντίδα
Εκτός από αυτές τις φυσικές μάσκες προσώπου για τις ρυτίδες, υπάρχουν μερικοί γενικοί δείκτες που πρέπει να ακολουθήσεις θέλεις να έχεις ένα υγιές και νεανικό δέρμα.
  • Μην ξεχνάς να καθαρίζεις, τονώνεις και ενυδατώνεις καθημερινά το δέρμα σου.
  • Κάθε φορά που είσαι έξω να φοράς αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον
  • Πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ μην αμελείς να ξεβάφεσαι και να βάζεις την ενυδατική σου κρέμα, η οποία καλό θα ήταν να έχει ως βάση το νερό.
  • Να εφαρμόζεις κάποια από τις παραπάνω μάσκες τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να δεις αποτελέσματα.
Μαζί με αυτές τις φυσικές συμβουλές για τις ρυτίδες, θυμήσου να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή. Απόφυγε τα ωμά λαχανικά, τα πάρα πολλά φασόλια, ψωμιά, κουνουπίδια. Και αν είναι δυνατόν, άρχισε να διαλογίζεσαι για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε μέρα. Λειτουργεί πραγματικά! Ένα υγιές και όμορφο μυαλό μπορεί να σε κάνει ξέγνοιαστη και χαλαρή με αποτέλεσμα λιγότερες ρυτίδες.