Το σχέδιο του Χρυσοχοΐδη για να «καθαρίσει» τα Εξάρχεια

Στο πλευρό του ο απόστρατος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, συνεργάτης του και το 2002 στην εξάρθρωση της 17Ν Το σχέδιο του Χρυσοχοΐδη για να «καθαρίσει» τα Εξάρχεια Η ασφάλεια του πολίτη, οι «μπαχαλάκηδες» και η αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα», είναι μεταξύ άλλων τα κρίσιμα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας παλιός γνώριμος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ως  υπουργός Δημόσιας Τάξης, είχε εξαρθρώσει την «17Ν» ενώ από χθες ανέλαβε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τέταρτη φορά, έχοντας ως στενό συνεργάτη του στη θέση του
υφυπουργού τον Λευτέρη Οικονόμου, όπως και στο παρελθόν, όταν ο τελευταίος υπηρετούσε σε κορυφαίες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. ως αξιωματικός της.
Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με το Star, φαίνεται πως έχει ήδη έτοιμο σχέδιο επιχειρησιακής  δράσης για τα Εξάρχεια, με την περιοχή να τίθεται σε αστυνομικό κλοιό, με έντονη παρουσία των αρχών ασφαλείας για όσον χρόνο χρειαστεί και εφόδους σε σπίτια για τον εντοπισμό διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, αλλά και των καταφυγίων των «μπαχαλάκηδων».
Η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αυτός που πιστώνεται την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», από την οποία είναι γνωστό ότι η οικογένεια Μητσοτάκη έχει υποστεί μια μεγάλη απώλεια.
Την ίδια στιγμή ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατηρεί άριστες σχέσεις με την Αστυνομία και θα μπορέσει να δουλέψει μαζί τους στο θέμα της ασφάλειας που αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης για να «ξανανιώσει ο ελληνικός λαός ασφαλής» όπως έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου που αναλαμβάνει αρμόδιος για θέματα αντεγκληματικής Πολιτικής και σωφρονιστικού συστήματος. Είναι Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την περίοδο της Αρχηγίας του (2009-2011), εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αναβαθμίστηκε η Άμεση Δράση με την ίδρυση των ομάδων ΔΙΑΣ.
Το δίδυμο Χρυσοχοΐδη – Οικονόμου καλείται να βάλει τέλος στη ανομία και να «καθαρίσει» τα Εξάρχεια όπως είχε αναφέρει επανειλημμένως στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να πάρει το πολιτικό κόστος κάποιο πρόσωπο της ΝΔ για την σκληρή ατζέντα.

 newsbeast.gr