Πέμπτη, Ιουλίου 4

Και όμως, η… πορτοκαλί παραλία βρίσκεται στην Ελλάδα!

Και όμως, η… πορτοκαλί παραλία βρίσκεται στην Ελλάδα! | in.gr
in.gr
Στο Ιόνιο υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη παραλία με εξωτική ομορφιά και ο λόγος που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η πορτοκαλί άμμος που έρχεται σε αντίθεση με τα λευκά αργιλώδη βράχια. Μάλιστα έχει βρεθεί στη λίστα με τις 20 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Travel+Leisure.


Αυτό το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ, «Ανακαλύψτε την Ελλάδα»: Γνωρίστε τις ομορφότερες γωνιές του Ιονίου και ξεκινήστε τώρα τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας!
Mαζί, Down Town!





Πορτοκαλί παραλία Κεφαλονιά

Το όνομα της είναι “Ξι” και βρίσκεται στην Κεφαλονιά! Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εξωτικό μέρος και να συναγωνιστεί τα μαγικά τοπία άλλων προορισμών του εξωτερικού! Αν αναρωτιέστε γιατί ονομάστηκε έτσι, η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεστε, αφού πήρε το όνομα της από το σχήμα του όρμου, το οποίο φέρνει στο νου το γράμμα της αλφαβήτου.





Πορτοκαλί παραλία Κεφαλονιά

Ο λόγος που το χρώμα της άμμου είναι πορτοκαλί είναι πως υπάρχει άργιλος στο βυθό της. Ανάμεσα στα παράξενα της ανήκουν και τα ρηχά και ζεστά της νερά, αλλά και το γεγονός, ότι προσφέρεται για φυσικό σπα αφού η άμμος είναι αργιλώδης και έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.



Πορτοκαλί παραλία Κεφαλονιά

Την παραλία Ξι θα την βρείτε οκτώ χιλιόμετρα από το Ληξούρι, στο νότιο τμήμα του νησιού και την περιοχή της Παλικής. Μόλις φτάσετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας μαγέψει απευθείας με τη σπάνια γοητεία της…




Πορτοκαλί παραλία Κεφαλονιά
Πορτοκαλί παραλία Κεφαλονιά