Παρασκευή, Ιουλίου 12

Ληστεία μέρα μεσημέρι στη Βασιλίσσης Σοφίας

Ληστεία μέρα μεσημέρι στη Βασιλίσσης Σοφίας
Την ημέρα που οι Έλληνες πολίτες προσέρχονταν στις κάλπες για να ψηφίσουν, δηλαδή την Κυριακή 7 Ιουλίου, μέρα μεσημέρι, πέντε ληστές εισβάλλουν σε πολυκατοικία στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, στο νούμερο 21, και ληστεύουν μία υπερήλικη γυναίκα που εισέρχεται στο σπίτι της, ενώ «ανοίγουν» κι άλλα τέσσερα διαμερίσματα του ίδιου κτηρίου.

Η ληστεία εξελίσσεται δίπλα στη Βουλή και στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, δίπλα στο Υπ. Εξωτερικών και δύο βήματα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό, ενώ στην ίδια ευθεία βρίσκονται η γαλλική πρεσβεία και η πρεσβεία της Αιγύπτου. Η ληστεία, δηλαδή, γίνεται στην καρδιά του ελληνικού κράτους, όπου, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, φυλάσσονται από κλούβες των ΜΑΤ και επί μονίμου βάσεως -τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή των εκλογών- το Κοινοβούλιο καθώς και η Ηρώδου Αττικού, όπου βρίσκονται το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στην επόμενη γωνία βρίσκεται το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακριβώς από πίσω ο σταθμός της Πυροσβεστικής. Όλη η περιοχή «χτενίζεται» συνεχώς από περιπολικά και ομάδες ΔΙΑΣ.
Αυτό ήταν το «ντεκόρ» της ληστείας. Ήταν μεσημέρι με διαρκή ηλιοφάνεια, όπου τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί. Όλα όμως έγιναν με τον φυσικότερο δυνατό τρόπο από πέντε άτομα, τα οποία θρασύτατα και με χαρακτηριστική ευκολία εισέβαλαν στην πολυκατοικία, όταν η υπερήλικη κυρία άνοιξε την πόρτα του κτηρίου για να εισέλθει. Τοποθέτησαν το πατάκι της εισόδου με τέτοιο τρόπο, ώστε η πόρτα να παραμείνει ανοιχτή.
Ο πρώτος δράστης συνομιλούσε μάλιστα με τη γριούλα, η οποία με κόπο ανέβαινε τα σκαλιά. Αργότερα την απείλησε με ένα μαχαίρι και εισήλθαν μαζί στο διαμέρισμά της. Από πίσω, όπως καταγράφεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, τέσσερις συνεργοί του εισέρχονται και αυτοί σαν να μην τρέχει τίποτα στην πολυκατοικία, χωρίς να δώσουν σημασία στις κάμερες ασφαλείας. Είτε δεν τις είδαν είτε αδιαφόρησαν. Ανέβηκαν και αυτοί στο σπίτι της υπερήλικης και αφού το άδειασαν, κατάφεραν να εισέλθουν και σε άλλα τέσσερα διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας. Κατόπιν, σαν κύριοι, αποχώρησαν και, όπως φαίνεται στο βίντεο, άφησαν ανοιχτή την πόρτα με το πατάκι.
Η αστυνομία, προφανώς, δεν πήρε είδηση. Η υπερήλικη, κατατρομαγμένη, δεν θα μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά. Η ώρα ήταν τέτοια, που οι περισσότεροι ένοικοι απουσίαζαν. Παράλληλα, η κύρια αστυνομική δύναμη της πρωτεύουσας ήταν προφανώς απασχολημένη με τις… κάλπες. Ως γνωστόν, μία από αυτές «έκανε φτερά» από εκλογικό τμήμα των Εξαρχείων.
Δείτε το βίντεο με το πήγαινε-έλα των ληστών αλλά και το θύμα, την υπερήλικη γυναίκαhttps://www.zougla.gr/greece/article/listia-mera-mesimeri-sti-vasilisis-sofias