Δευτέρα, Ιουλίου 1

KIOWA ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Απουσιών συνέχεια....

KIOWA ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Πήραμε το σύστημα Μ296;
Δηλαδή το αεροπορικού τύπου πολυβόλο των 0.50 που φέρουν τα Kiowa;;;
Όχι.
To σύστημα πολυβόλου Μ296 που αναπτύχθηκε ειδικά για το Kiowa προέρχεται από το αεροπορικό πενηντάρι Browning ΑΝ/Μ2 που χρησιμοποιείτο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από αεροσκάφη σε σταθερή μορφή ή σε πυργίσκο (π.χ. για Β-17) ή τηλεχειριζόμενο σε πυργίσκο.
Επειδή είναι αερόψυκτο λόγω της πτήσης, είχε ελαφρύτερη κάννη μήκους 91 εκατοστών που του μείωνε το συνολικό βάρος (28 κ.) και επέτρεπε μεγαλύτερη ταχυβολία (600-800 β.αλ.).
Το Μ296 του Kiowa έχει ρυθμιζόμενη μικρότερη ταχυβολία (500-850 β.α.λ) και επιτρέπει μέχρι και πυρά σε βολή κατά βολή.
Επειδή η ταχύτητα του Kiowa είναι μικρότερη των παλαιών μαχητικών αλλά και επειδή το ελικόπτερο ενεργεί σε χαμηλότερα ύψη με υψηλότερες θερμοκρασίες, ο ρυθμός ριπής περιορίζεται στα 50 βλήματα ανά λεπτό για παρατεταμένη χρήση.
Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήρη ρυθμό βολής αν χρειαστεί, αλλά απαιτούνται 10λεπτα διαλείμματα για να ψυχθεί το όπλο, ώστε να αποφευχθούν εμπλοκές από υπερθέρμανση.
Στα ελληνικά Kiowa το πως θα τοποθετηθούν πολυβόλα είναι ένα βασικό ερώτημα, καθώς το Μ296 δεν αποκτήθηκε.
Η ανάπτυξη πατέντας μάλλον δύσκολη, αλλά αν υπάρχει δυνατότητα θα πρέπει να εξεταστεί.
Ίσως τα Huey να διαθέτουν κάποιο σύστημα εποχής Βιετνάμ για ηλεκτρική πυροδότηση κανονικών πενηνταριών, που ίσως να τοποθετείται στο Kiowa.
Πολλά ίσως...
Και φυσικά, οι Hellfire δεν είναι απεριόριστοι, ούτε και οι ρουκέτες, και φυσικά δεν μπορούν να ξοδεύονται σε στόχους προσωπικού ή σε μικρά σκάφη, ελικόπτερα και οχήματα που μπορεί εύκολα να καταστραφούν από μερικά φθηνά βλήματα των 0.50...