Κυριακή, Ιουλίου 28

ΡΩΣΙΚΗ «ΑΠΕΙΛΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΑ S-300 ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ…. ΤΙ;

S300
Η Αθήνα θα ΄χει πρόβλημα εάν δώσει στο Ισραήλ πληροφορίες σχετικά με τους S-300 και επιτρέψει στην ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να ασκείται με τα ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Avia.pro.
Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ, έκαναν ασκήσεις εναντίον συστημάτων S-300, “στη Μεσόγειο”. Η Ελλάδα “φωτογραφίζεται” …

Το Avia.pro δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το πόσο επιτυχημένες ήταν οι ασκήσεις των ισραηλινών αεροσκαφών κατά “των στόχων στην Ελλάδα”, αλλά θεωρεί αυτές οι “ασκήσεις είναι επικίνδυνες για την Αθήνα”.
“Η Ρωσία έχει αρκετούς τρόπους για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, η οικονομία της οποίας είναι ασταθής. Σήμερα η Ελλάδα έχει ένα νέο πρόβλημα – τα τουρκικά S-400, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί από τη Ρωσία, αλλά η Μόσχα θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα”, γράφει η ιστοσελίδα.
Οι συντάκτες του ρεπορτάζ έχουν ξεχάσει πολλά και σημαντικά: όταν η χώρα τους κατέρεε κυριολεκτική , η Ελλάδα χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, τόλμησε κι ενέταξε στο οπλοστάσιο της ρωσικά όπλα! Δεν αναφερόμαστε μόνο στους S-300 που μας ήρθαν στην Ελλάδα “από σπόντα”. Αναφερόμαστε σε πολλά άλλα ρωσικά όπλα που αγοράσαμε και τα οποία είναι και καλά.
Ας αφήσουν λοιπόν τις “απειλές” και τα ¨μαθήματα”, γιατί αν κάποιος στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πρέπει να ΄χει παράπονα και μάλιστα πολύ σοβαρά, είναι η Ελλάδα κι όχι η Ρωσία που κάνει χρυσές δουλειές στην Τουρκία.
militaire.gr