Παρασκευή, Αυγούστου 30

ΆΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! «ΈΠΕΣΕ» Η ΛΕΣΒΟΣ! ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΕ 13 ΒΑΡΚΕΣ 547 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΝΙΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ !
erdogan prosgiges
  • Πραγματική απόβαση πραγματοποίησαν περίπου 547 μετανάστες με 13 βάρκες, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμινιάς της Λέσβου.
  • Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που έρχεται μαζικά στη Λέσβο από τις ακτές της Τουρκίας, μετά τις μεταναστευτικές ροές που είχαν ξεσπάσει κατά τα έτη 2015 – 2016.
  • Όλοι θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μόριας το οποίο στην κυριολεξία ασφυκτιά, αφού εκεί βρίσκονται περίπου 10.000 μετανάστες.
Ημέρες της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης το φθινόπωρο του 2015 έζησε την Πέμπτη η Λέσβος, περίπου στις 17:00 το απόγευμα, όταν 13 βάρκες με μετανάστες έφτασαν ταυτόχρονα στην παραλία της Σκάλας Συκαμιάς, από την απέναντι μικρασιατική τουρκική ακτή του Μπεχράμ Καλέ.
Οι δυνάμεις της Frontex που επιχειρούσαν στην περιοχή, μη μπορώντας να προχωρήσουν στη διαδικασία συγκέντρωσης τόσων ανθρώπων ταυτόχρονα από τη θάλασσα και δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών, απλά παρακολουθούσαν την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.
Συνολικά στην ακτή αποβιβάσθηκαν 547 άτομα, 177 άνδρες, 124 γυναίκες και 246 παιδιά. Από αυτούς, οι 193 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας και οι υπόλοιποι παρέμειναν στον καταυλισμό της Ύπατης Αρμοστείας στη Συκαμιά, το λεγόμενο «stage 2» με προοπτική να μεταφερθούν στη Μόρια σήμερα, προκειμένου να καταγραφούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή από σήμερα επιχειρούν, πέραν των άλλων, και δυο πλοία τύπου ΠΑΘ του Λιμενικού Σώματος.
LESBOS 1
LESBOS 2
LESBOS
makeleio.gr/