Κυριακή, Αυγούστου 18

Δείτε ΠΩΣ θα Ισιώσετε την Πλάτη σας και θα Βελτιώσετε την Στάση του Σώματός σας με Αυτές τις 4 Πανεύκολες Ασκήσεις!

1Όσοι έχουν καλή στάση σώματος, όχι μόνο είναι πιο ελκυστικοί, αλλά η σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης βοηθά την πλάτη να παραμείνει υγιής και βελτιώνει την κυκλοφορία και την αναπνοή. Ακόμα κι αν δεν έχετε σοβαρά προβλήματα, η σπονδυλική στήλη βιώνει συχνά μεγάλο βάρος και χρειάζεται ξεκούραση μετά από πολλές ώρες καθιστικής ζωής.

Για να βοηθήσουμε όσους ενδιαφέρονται για τη στάση τους, σας προτείνουμε τέσσερις ασκήσεις, που είναι βέβαιο ότι θα μειώσουν την ένταση και θα δυναμώσουν τους ραχιαίους μυς σας.

Ασκήσεις αναπνοής


Sukhasana (εύκολη στάση).
1. Αναπνοή από τον θώρακα. Καθίστε σε μια κουβέρτα στην στάση sukhasana: καθίστε σταυροπόδι, κρατήστε την πλάτη σας ίσια και τους κοιλιακούς σας σφιχτούς, χαμηλώστε τους ώμους σας προς τα κάτω και πίσω. Για να διευκολύνετε τη στάση μπορείτε να καθίσετε σε μια διπλωμένη κουβέρτα με την πλάτη σας ενάντια σε έναν τοίχο. Όταν είστε σίγουροι ότι η πλάτη σας είναι ίσια, τραβήξτε το στομάχι σας και να επιστήστε την προσοχή στο θώρακα σας. Ενώ αναπνέετε, μόνο τα πλευρά σας θα πρέπει να κινούνται, ενώ η κοιλιά πρέπει να παραμείνει ακίνητη. Με κάθε αναπνοή θα πρέπει να νιώθετε το στήθος σας να ανοίγει καθώς εισπνέετε, και να συστέλλεται καθώς εκπνέετε.
2. Πλήρης αναπνοή γιόγκα. Μείνετε στη θέση sukhasana και πνευματικά χωρίστε τα στάδια της αναπνοής σας σε τρία μέρη: στην κοιλιά, τα πλευρά και την κλείδα. Καθώς εισπνέετε, φουσκώστε την κοιλιά σας, στη συνέχεια, ανοίξτε τα κάτω πλευρά σας, και τέλος σηκώστε τα άνω πλευρά και την κλείδα. Η εκπνοή γίνεται από κάτω προς τα πάνω: Από την κοιλιά, στα πλευρά και στην κλείδα.

Ασκήσεις ώμων

2
Adho Mukha Svanasana ( στάση του Κάτω Σκύλου).
1. Σταθείτε στα τέσσερα (στάση της γάτας) και τοποθετείτε τις παλάμες κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τα ισχία. Πατήστε τα δάκτυλα των ποδιών στο πάτωμα και πάρτε εισπνοή.
2. Με την εκπνοή ανασηκώστε τα γόνατα από το πάτωμα και αρχίστε να τα τεντώνετε πιέζοντας μαλακά τις φτέρνες προς τα κάτω. Κρατήστε τεντωμένα τα χέρια και στέψτε την λεκάνη σας προς τον ουρανό.
3. Φανταστείτε ότι το σώμα σας παίρνει το σχήμα μιας πυραμίδας. Αφήστε την κορυφή του κεφαλιού να πλησιάζει το πάτωμα, βάλτε προς τα μέσα το πηγούνι και κοιτάξτε προς τον αφαλό.
4. Μείνετε για πέντε αναπνοές. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο παραμονής σε αυτή την στάση.

Ίσιωμα της σπονδυλικής στήλης

3
1. Tadasana. Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ενωμένα και να κατανείμενετε το βάρος σας ομοιόμορφα και στα δύο πόδια. Σφίξτε τους μηρούς σας, σφίξτε το στομάχι, και αρχίστε να κάνετε κυκλικές κινήσεις με τους ώμους σας προς τα πίσω, ανοίγοντας το θώρακά σας. Στην ίδια θέση, δοκιμάστε να αναπνέετε χρησιμοποιώντας το θώρακα. Αυτή η στάση μπορεί να προκαλέσει να λυγίσετε στη μέση. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, τραβήξτε και σφίξτε το στομάχι σας.
4
2. Dandasana. Καθίστε σε μια κουβέρτα με τα πόδια σας τεντωμένα και πιέστε τα προς το πάτωμα. Θα πρέπει να σχηματίσετε γωνία 90 μοιρών ανάμεσα στο κορμό και τα πόδια σας. Φέρτε τα χέρια σας στο πλάι και σπρώξτε τα στο πάτωμα. Θα βοηθήσει να ισιώσει η πλάτη σας και να ανοίξετε το θώρακά σας. Αν νιώσετε ένα έντονο τέντωμα στο πίσω μέρος των ποδιών σας, μπορείτε να καθίσετε σε ένα μαξιλάρι ή να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα γιόγκα.

Σωστή στάση σώματος όταν καθόμαστε

5
Όταν κάθεστε σε μια καρέκλα, τα γόνατά σας θα πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος πάνω από τους αστραγάλους σας, λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών. Η πλάτη σας πρέπει να είναι ίσια, το στομάχι τραβηγμένο προς τα μέσα, ο θώρακας ανοιχτός, και οι ωμοπλάτες σας να πιέζονται μεταξύ τους και προς τα κάτω. Μη λυγίζετε τη μέση. Είναι δύσκολο να κρατήσετε τη στάση αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αν θυμάστε να κάθεστε ίσια από καιρό σε καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα αναπτύξετε αυτή χρήσιμη συνήθεια αρκετά σύντομα.
Credit: BrightSide

 fanpage.gr