Δευτέρα, Αυγούστου 19

Επιμένει ο Σαλβίνι! «Εγώ, ότι πω…» – Παρουσίασε πτώση 80% στις αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία!

salbini_
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι υποστήριξε σήμερα ότι η «εμμονή του» για τη μετανάστευση είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί πτώση 80% στις αφίξεις μεταναστών στη χώρα του σε διάστημα ενός έτους.
«Προφανώς, η εμμονή μου χρησίμευσε σε κάτι» σχολίασε ο Σαλβίνι, ο οποίος προήδρευσε σήμερα στην ετήσια σύνοδο των διευθύνσεων όλων των δυνάμεων επιβολής του νόμου προτού παραχωρήσει μια συνέντευξη τύπου.

«Καταγράφηκε μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 80% σε διάστημα ενός έτους, μειώσαμε τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων, μειώσαμε τον αριθμό των αιτημάτων χορήγησης ασύλου που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα» είπε ο Σαλβίνι, υπογραμμίζοντας ότι η εξοικονόμηση χρημάτων που δίνονταν για την υποδοχή και φιλοξενία των ξένων βοήθησε στο «να προσληφθούν 8000 άνδρες και γυναίκες στις δυνάμεις επιβολής του νόμου».
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε επέκρινε σήμερα την «εμμονική επικέντρωση» του Σαλβίνι στο θέμα της μετανάστευσης «που την περιορίζει στη διατύπωση «κλειστά λιμάνια»», σε μια ανοικτή επιστολή, σε δηκτικό ύφος, προς τον υπουργό.
«Είμαι χαρούμενος με την εμμονή μου» απάντησε ο Ματέο Σαλβίνι ενώπιον των δημοσιογράφων, σημειώνοντας ότι έχει λάβει τα συγχαρητήρια για τις προσπάθειές του εναντίον της «παράτυπης μετανάστευσης» από τις κυβερνήσεις πολλών κρατών, μεταξύ άλλων του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Γερμανίας.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιεύτηκε σήμερα, συνολικά 8.691 μετανάστες, εκ των οποίων 1.119 ασυνόδευτοι ανήλικοι, αποβιβάστηκαν στις ιταλικές ακτές τους τελευταίους 12 μήνες (από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2019), ένας αριθμός μειωμένος κατά 80% σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες.
Στα τέλη Ιουλίου, ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονταν στην Ιταλία ανερχόταν σε 105.142, ήτοι μια μείωση 34% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.
Η φιλοξενία τους στοίχισε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους 12 μήνες έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων το διάστημα Αυγούστου 2017 και Ιουλίου 2018.
Τα αιτήματα ασύλου (36.250) μειώθηκαν κατά 56%.
«Θα ξανασυνταντηθούμε του χρόνου» είπε ο Σαλβίνι στους δημοσιογράφους, διαβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θα βρίσκεται στην εξουσία τον Αύγουστο του 2020.