Δευτέρα, Αυγούστου 19

Η Βεστάγκερ έστειλε «αδιάβαστο» τον Παπαδημούλη για την Θάνου

Η Μαγκρέτε Βεστάγκερ στην οποία προσέτρεξαν οι πονόψυχοι συμπάσχοντες με τη Θάνου συριζαίοι, με προεξάρχοντα τον προτελευταίο και κατόπιν μπαράζ 13ο αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, απάντησε!
Όχι πάντως αυτό που περίμεναν και πίεζαν με τις «γνωριμίες» τους στις Βρυξέλλες. Πως το είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας το περίφημο, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, «Κάποιους γνωρίζουμε κι εμείς στις Βρυξέλλες κ. Μητσοτάκη μετά από 4,5 χρόνια στην κυβέρνηση! Δεν είμαστε και
κατσαπλιάδες!». Ε, τελικά αποδεικνύεται ότι εκτός από κατσαπλιάδες και τσαπατσούληδες(βλέπε υπόθεση Novartis) είναι και άσχετοι.
Ο δε Παπαδημούλης, ο οποίος είχε στείλει και επείγουσα επιστολή(όπως και ο Γιάννης Δραγασάκης) στη Βεστάγκερ, και σχεδόν θεωρούσε ως δεδομένο ότι η Ευρώπη θα καθήσει στο σκαμνί τον Μητσοτάκη, έφαγε μια μεγαλοπρεπέστατη πόρτα διατυπωμένη με τακτ ως είθισται σε επίπεδο Κομισιόν.
Σ’ αυτό λοιπόν το επείγον ερώτημα που είχε καταθέσει στις 6 Αυγούστου, ο 13ος (και εκλεγείς από ψυχικό) αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με τις κυβερνητικές ενέργειες που οδήγησαν στην απομάκρυνση της κυρίας Θάνου, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η αρμόδια Επίτροπος του απαντά ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα!
Του εξηγεί δηλαδή ότι η κοινοτική οδηγία την οποία επικαλούνται στο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του(το πιθανότερο είναι να πήρε στο λαιμό του τον γνώστη των ευρωπαϊκών θεμάτων Αλέξη Τσίπρα), δεν μπορεί να εφαρμοσθεί εάν προηγουμένως δεν τεθεί σε ισχύ! Και πότε θα τεθεί σε ισχύ; Πριν από τις 4 Φεβρουαρίου του 2021! Ούτε λίγο ούτε πολύ του λέει και τους λέει στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Κομισιόν αδυνατεί να παρέμβει, αφού η σχτική οδηγία δεν εφρμόζεται επί του παρόντος από τις εθνικές κυβερνήσεις.
Εκτός αυτού σε κάποιο σημείο της απαντητικής επιστολής της, με διπλωματικό τρόπο αφήνει να εννοηθεί ότι δεν υιοθετεί τις απόψεις του, συνακόλουθα και του ΣΥΡΙΖΑ, μια και οι υπηρεσίες της βρίσκονται «σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη για να διακριβώσουν τα γεγονότα».
Η επιστολή- πόρτα Βεστάγκερ στον Παπαδημούλη και στους τεθλιμένους συγγενείς της κ. Θάνου έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Παπαδημούλη,
Σας ευχαριστώ για το ηλεκτρονικό σας μήνυμα με ημερομηνία 6 Αυγούστου σχετικά με τις τροποποιήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας περί Ανταγωνισμού.
Λόγω αυτών των τροποποιήσεων, άτομα που εργάστηκαν σε θέσεις κοντά στην κυβέρνηση δεν είναι επιλέξιμα για διορισμό σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΕΑ) σε μια περίοδο 5 ετών και τα ήδη διορισμένα απολύονται από τις θέσεις τους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα αυτό.
Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης με ενημέρωσε εν συντομία για την κατάσταση την περασμένη Παρασκευή, και οι υπηρεσίες μου βρίσκονται σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη για να διακριβώσουν τα γεγονότα.
Όπως γνωρίζετε, η Κομισιόν υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού.
Η καλή συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού της ΕΕ είναι κρίσιμη και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο δια μέσου της ανεξαρτησίας αυτών των αρχών. Αυτό ορίζεται σαφώς στην Οδηγία ECN +, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, πριν από τις 4 Φεβρουαρίου 2021.
Με εκτίμηση,
Μαργκρέτε Βεστάγκερ»
Ηθικό Δίδαγμα: Όποιος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, είναι βέβαιος πως αυτή είναι η μόνη μεγάλη ιδέα που πέρασε από το μυαλό του.
ΠΗΓΗ: tomanifesto.gr