Παρασκευή, Αυγούστου 23

Εσπευσμένα στην Αθήνα ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Ειρηναίος

Εσπευσμένα θα μεταβεί στην Αθήνα, ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Ειρηναίος, προκειμένου να του παρασχεθεί η κατάλληλη για την περίπτωσή του θεραπεία και φροντίδα.


Ο ασθενής πρώην Πατριάρχης, παρότι είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να παραμείνει στα Ιεροσόλυμα, συναίνεσε σήμερα στη μεταφορά του στην Ελλάδα, υπογράφοντας τα χαρτιά που απαιτούνται για την έκδοση διαβατηρίου και λοιπών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Μετά απ´ αυτή την εξέλιξη, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Διαματάρης έδωσε εντολή στο Ελληνικό Προξενείο να παρασχεθεί κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον δοκιμαζόμενο Πατριάρχη και να εκδοθεί το διαβατήριό του άμεσα, όπως είχε ήδη υποσχεθεί ότι θα κάνει μετά από σχετικό αίτημα της αδελφής του Ειρηναίου.
Σε εκείνη την φάση, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, είχε δηλώσει ότι ο Ειρηναίος είναι ευπρόσδεκτος στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Αρχιεπισκοπής, που βρίσκεται στο Δήλεσι Βοιωτίας. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και, όπως όλα δείχνουν, ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων θα μεταφερθεί εκεί, αν όλα πάνε καλά.
Σημειώνεται ότι ο Ιερώνυμος ήταν ο μόνος Προκαθήμενος που ανταποκρίθηκε στην επιστολή αγωνίας του Ειρηναίου προς όλους τους Προκαθημένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτέρυγα που θα φιλοξενήσει τον Πατριάρχη στο Κέντρο Γεροντολογίας , αν τελικώς κριθεί ότι πρέπει να πάει εκεί, είναι έτοιμη.