Σάββατο, Αυγούστου 31

Ασχημα τα πράγματα--ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! ΣΚΗΝΕΣ ΑΛΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΡΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.

syria toyrkia
Στην Τουρκία, αυξάνεται δραματικά η πίεση που ασκούν κύματα προσφύγων από την επαρχία Ιντλίμπ της βορείου Συρίας προς τις συνοριακές εισόδους της Τουρκίας. Τα κύματα των προσφύγων αυτών που σπεύδουν να γλιτώσουν από την επέλαση των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού αλλά και των Ρώσων, συγκρατώνται μέχρι στιγμής από στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας κατά μήκος των συρματοπλεγμάτων στα σύνορα των δύο χωρών.

Σκηνές αλλοφροσύνης παρατηρούνται κατά μήκος της τουρκοσυριακής γραμμής. Στην επαρχία Χατάι (Αντιόχεια) οι πρόσφυγες κατάφεραν να ρίξουν την πύλη εισόδου στα σύνορα με τη Συρία και να περάσουν σε τουρκικό έδαφος, οι Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα, αλλά φαίνεται πως έιναι όλο και πιο δύσκολο να συγκρατηθούν τα κύματα ανθρώπων από τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε όλη την επάρχια.
tourkia syria 2
tourkia syria1
2,w=1489,q=low,c=0.bild
9,w=1489,q=low,c=0.bild
Σημειώνεται πως το Ιντλίμπ είναι ο τελευταίος θύλακας των τζιχαντιστών σε συριακό έδαφος, αλλά είναι ενεργός. Αυτό σημαίνει πως πέρα από τους κατοίκους που προσπαθούν να γλιτώσουν, υπάρχει προφανώς και ένας αριθμός τζιχαντιστών που οπισθοχωρώντας προς το τουρκικό έδαφος, θα προσπαθήσουν να βρουν καταφύγιο.
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές στην Τουρκία με τις οποίες το zougla.gr βρίσκεται σε επαφή, ο αριθμός των Σύρων πολιτών που επιχειρούν να περάσουν τα τουρκικά σύνορα ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. Η πίεση αυτή μεταφέρεται αυτόματα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες (πάνω από 4 εκατομμύρια) που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, και οι οποίοι πάση θυσία επιχειρούν να περάσουν στη Δύση, είτε μέσω Έβρου, είτε μέσω Αιγαίου.
Την ίδια ώρα, παρατηρείται και το εξής φαινόμενο. Οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να «αδειάσουν» την Κωνσταντινούπολη από Σύρους πρόσφυγες. Αυτές οι ενέργειες επαυξάνουν τις ροές προς τα παράλια της Τουρκίας, και άρα, ενισχύουν την πίεση προς τα ελληνικά νησιά του βορείου Αιγαίου.makeleio.gr