Παρασκευή, Αυγούστου 9

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ"

Ανάπτυξη, επενδύσεις και ''πράσινα άλογα''

Όλες οι κυβερνήσεις μας έχουν παραμυθιάσει, ή έτσι νομίζουν, με το θέμα των ξένων επενδύσεων.
Βέβαια αυτό που εννοούσαν οι προηγούμενοι αλλά και αυτό που εννοούν επένδυση και οι τωρινοί, που πριν 4 χρόνια ήταν προηγούμενοι και αυτοί, είναι το όποιο ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και μάλιστα για πενταροδεκάρες.

✔Π.χ. 45,000,000 ευρώ πουλήθηκε η ολόκληρη η Τrainose.
Δεν ξέρω που συνέβαλε στην ανάπτυξη αυτό το ξεπούλημα.
Επιγραμματικά και ενδεικτικά θα αναφέρω,
✔τον ΟΤΕ στην κρατική Deutsche Telekom,
✔την ΔΕΗ και τα δίκτυα της,
✔τα λιμάνια και τελευταίως
✔τα 14 αεροδρόμια.

Τώρα δια στόματος Δένδια, που προφάτως επισκέφθηκε την Αμερική, ακούσαμε ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις άνω των 100 δις για να ορθοποδήσει.
Φανταστείτε τι θα πρέπει να ξεπουλήσουν ώστε να φθάσει στο ποσό των 100 δις όταν τα πάντα τα δίνουν για πενταροδεκάρες.
Εκτός και αν υπάρχει αφελής να πιστεύει ότι θα έρθει ξένος να επενδύσει επειδή άλλαξε η Κυβέρνηση στη χώρα μας, όταν τον συμφέρει να πάει στις γύρω χώρες, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία που έχουν καλύτερο, για τον επενδυτή, φορολογικό καθεστώς.
Ήδη ψιθυρίζουν το ξεπούλημα της υπόλοιπης ΔΕΗ, για αυτό απαξιώθηκε και από τους Συριζαίους.
Δια στόματος Χατζηδάκη, πέρασε στα ψιλά βέβαια, ακούσαμε και την πρόθεση να πουληθούν οι μετοχές του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ !!!
Πρέπει να πρόκειται περί ''φωστήρων'' εκεί στο Υπουργείο.
Τώρα που υπογράφηκαν τα συμβόλαια για τα οικόπεδα και σε λίγα χρόνια υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όφελος από την εξόρυξη των υδρογοναθράκων οι ''φωστήρες'' σχεδιάζουν να ξεπουλήσουν τις κρατικές μετοχές.
Προφανώς με το αζημίωτο.

Γράφει η π.Πρύτανης Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

''Αντί να αρχίσει με την αναγέννηση του αγροτικού τομέα, που έχει καταρρεύσει εξαιτίας της άκρως ανθελληνικής πολιτικής της ΚΑΠ.
Τα γρήγορα και σίγουρα αποτελέσματα του αγροτικού μας τομέα θα περιορίσουν τις, τραγελαφικού περιεχομένου, εισαγωγές από πιπεριές, λάδι, λεμόνια κ.ο.κ. θα μπορέσει η γεωργία να στηρίξει την εθνική μας ανάπτυξη και στους λοιπούς τομείς της οικονομίας.
Αλλά, βέβαια, για μια τέτοιου προσανατολισμού ανάπτυξη απαιτείται επιστροφή στις ρίζες μας.
Δηλαδή, κάποιες δόσεις έθνους-κράτους, που δυστυχώς απουσιάζουν από τον οικονομικό μας ορίζοντα.''

Διαβάζουμε επίσης στον Τύπο.
Απούλητα κρασιά στην Κρήτη λόγω εισαγωγών

Πάνω από το μισό κρασί της περσινής χρονιάς έχει μείνει «στα αζήτητα» λόγω… εισαγωγών κρασιών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με ένα μέρος των κρασιών αυτών να μην αποκλείεται να προέρχεται από τρίτες χώρες και να έχει πάρει την… «ευρωπαϊκή υπηκοότητα» μέσω κυκλωμάτων επιτήδειων εμπόρων.

Την ανησυχητική αυτή περιγραφή κάνει στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου, Στάθης Φραγκιαδάκης, καταγγέλλοντας ότι λόγω των αθρόων εισαγωγών κρασιών υποβαθμισμένης ποιότητας σε σχέση με τα δικά μας παραγόμενα κρασιά, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οδηγούμαστε με πολύ μεγάλα αποθέματα στη νέα παραγωγική περίοδο, καλώντας την κυβέρνηση να παρέμβει και να διεκδικήσει μέτρα από την Ε.Ε. για να αποφύγουμε την καταστροφή!

«Αν δε γίνει κάτι σε 15 μέρες, θα ακούσετε όλο τον κόσμο να διαμαρτύρεται. Τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα λόγω των αθρόων εισαγωγών κρασιού. Οι εισαγωγές αυτές είναι νόμιμες, αλλά έρχονται από χώρες της Ε.Ε. κρασιά που δε θα τα έπινες στο σπίτι σου. Είναι πάμφθηνα κρασιά, που έχουν γεμίσει τα ξενοδοχεία. Και αυτές οι εισαγωγές έχουν μειοδοτήσει τις τιμές των καλών κρασιών και έτσι μένουν μέσα στις αποθήκες κρασιά ιδιωτών και συνεταιριστών απούλητα, την ώρα που ετοιμάζονται να βάλουν μέσα τα κρασιά της νέας παραγωγικής περιόδου», τονίζει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τα υπόλοιπα προϊόντα του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα.
Η Κυβερνήσεις όμως ούτε ανησυχούν ούτε ιδρώνει το αυτί τους.
Ακολουθούν εξάλλου το δόγμα Σημίτη, που τον θυμάμαι ως Πρωθυπουργό να μιλάει στην ΔΕΘ για τις τεράστιες ευκαιρίες, τα επόμενα χρόνια, στα επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών.

Δεν μας θέλουν να παράγουμε και να έχουμε αυτοτέλεια αλλά μας θέλουν σερβιτόρους στην βιομηχανία του τουρισμού.

Τώρα νιώθουμε στο πετσί μας το τι σημαίνει το ''All enclusive''.
Τώρα διαπιστώνουν οι μικρο-επαγγελματίες στη Μακεδονία, ότι ο χαμηλής ποιότητας τουρισμός των βαλκάνιων, που έρχονται με γεμάτα τα πορτ μπαγκαζ τους με προϊόντα από τις χώρες τους δεν τους προσφέρει και πολλά.
Ή τους βλέπουν να αφήνουν τα όποια ευρώ τους στα Lidl της κυρίας Μέρκελ. (Αλήθεια τι έγινε με τις τριγωνικές συναλλαγές;)

Ο λόγος που δεν πιστεύω ότι θα έρθει ποτέ επενδυτής, που μαζί με το όποιο κέρδος του θα προσδώσει και κέρδος στην χώρα και τους πολίτες, δεν είναι ότι αυτό είναι ανέφικτο αλλά για ποιο λόγο να το κάνει όταν μπορεί, όταν του δίνουν το δικαίωμα οι κυβερνώντες να μην το κάνει.
Γιατί να μην περιμένει ως κοράκι να βγούν και τα υπόλοιπα ασημικά στο σφυρί;
Γιατί να δώσει μερίδιο όταν δεν του το επιβάλλει κανένας;

Για αυτό όταν ακούω από τους κυβερνώντες για ανάπτυξη πάει το μυαλό μου στα πράσινα άλογα!!!
Όταν θα φανεί ότι στρέφονται, πραγματικά, προς την αγροτική ανάπτυξη και στηρίζουν έμπρακτα αγρότες και κτηνοτρόφους θα τους πιστέψω..

ΜΠ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ_Ε.ΠΟ.Σ