Σάββατο, Αυγούστου 10

Πρώτοι πόνοι στα γόνατα στις διακοπές! Τι μπορώ να κάνω;

Πρώτοι πόνοι στα γόνατα στις διακοπές! Τι μπορώ να κάνω;
Είναι καλοκαίρι και απολαμβάνεις τις διακοπές σου, τις οποίες περίμενες με ανυπομονησία, για να χαλαρώσεις από την πίεση της καθημερινότητας. Όμως, οι πρώτοι πόνοι στα γόνατα αποτελούν εμπόδιο στη χαλάρωσή σου.
Αγχώνεσαι μήπως δεν καταφέρεις να κάνεις αυτά που έχεις προγραμματίσει και πως θα κουβαλάς αυτούς τους πόνους καθόλη τη διάρκεια των διακοπών σου. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μπορέσεις να έχεις όμορφες διακοπές.
Κολύμπι στη θάλασσα...

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι με ήλιο και θάλασσα. Πάντα η παραλία ήταν ο κατεξοχήν προορισμός το καλοκαίρι. Καιρός λοιπόν να την «εκμεταλλευτείς». Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας τα γόνατά σου μπορεί να σε ενοχλούν με τα πρώτα μικροτσιμπήματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν, βουτάς στη θάλασσα, καθώς η άνωση θα σε βοηθήσει να νοιώσεις τα πόδια πιο ελαφριά αλλά και η διαφορά θερμοκρασίας θα κάνουν τα μικροτσιμπήματα παρελθόν. Το κολύμπι είναι μία εύκολη λύση καθώς δεν αναβάλλεις το πρόγραμμα σου και φυσικά δεν καταφεύγεις σε έντονο τρέξιμο, το οποίο καταπονεί τις αρθρώσεις. Πάντως σε κάθε περίπτωση, θα ήταν συνετό να αποφεύγεις σκάλες και ανηφόρες που ταλαιπωρούν τις αρθρώσεις.
Προετοιμασία βαλίτσας...
Σίγουρα θα αναρωτηθείς πόσο θα σε βοηθήσει να ανακουφιστείς από τους πόνους η διαδικασία της προετοιμασίας της βαλίτσας των διακοπών. Κι όμως, μεγάλο ρόλο στα γόνατα παίζουν τα... παπούτσια και ιδιαίτερα αυτά που χρησιμοποιείς καθημερινά. Όσον αφορά για εσένα που είσαι γυναίκα, καλό θα είναι να μην επιλέξεις πολλά παπούτσια με ψηλά τακούνια για τις διακοπές σου διότι η κατάσταση μπορεί να μην βελτιωθεί. Ένα απλό snicker ή μία ανατομική σαγιονάρα σίγουρα θα σε βοηθήσει να περπατάς με άνεση στα στενά σοκάκια του νησιού απολαμβάνοντας έτσι τη βόλτα σου. Εάν είσαι άνδρας, σίγουρα ένα αθλητικό παπούτσι θα γίνει ο νέος «κολλητός» σου, που θα στηρίζει τις αρθρώσεις σου με αποτέλεσμα να μπορείς να ακολουθείς και την υπόλοιπη παρέα σου.
Διατροφή και Διακοπές...

Πόσο εύκολο είναι να ακολουθείς μία σωστή διατροφή την περίοδο των διακοπών σου; Δεν χρειάζεται να μετράς τις θερμίδες στις διακοπές σου εάν οι θερμίδες που λαμβάνεις είναι υψηλής θρεπτικής αξίας. Σίγουρα στις διακοπές σου δεν έχεις σαν προτεραιότητα τη διατροφή σου.
Παρόλα αυτά, όταν επισκέπτεσαι τα εστιατόρια καλό θα ήταν να επιλέγεις κάποιο λιπαρό ψάρι με λαχανικά όπως το μπρόκολο, όπως τόνο, σαρδέλα ή σολομό καθώς συνδυάζεις τα ωμεγα-3 λιπαρά οξέα με το συστατικό MSM (μεθυλο-σουλφονυλο-μεθάνιο), γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Φυσικά, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για τα φρούτα. Επέλεξε να τρως κεράσια, ροδάκινα και καρπούζι καθώς το έντονο κόκκινο χρώμα τους σου προσφέρει την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων στις αρθρώσεις.
Πρόληψη: το Α και το Ω...
Αν θέλεις να προλάβεις οποιαδήποτε ενόχληση στα γόνατα μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου έναν θρεπτικό «σύμμαχο» στις διακοπές. Δεν είναι άλλος από ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής για την ανακούφιση από τους πόνους στα γόνατα, όπως το ALTION Osteo. Το κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα διατροφής που με ένα φακελάκι μόνο την ημέρα, θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο ξένοιαστες τις διακοπές σου. Αποτελεί ένα συνδυασμό θρεπτικών συστατικών με αντιφλεγμονώδη δράση, το οποίο ταυτόχρονα προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση καθώς και θρέψη στον χόνδρο. Διαλύοντας ένα φακελάκι ALTION Osteo την ημέρα, λαμβάνεις την απαραίτητη ποσότητα MSΜ, που σταδιακά θα σου «εξαφανίσει» τα μικροτσιμπήματα στα γόνατα λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδης δράσης του.
Επιπλέον, η L-καρνιτίνη βοηθά στην ενδυνάμωση των  μυών γύρω από την άρθρωση του γόνατος. Η θειική γλυκοζαμίνη, η θειική χονδροϊτίνη, το κολλαγόνο τύπου ΙΙ το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C είναι αυτά τα συστατικά που ολοκληρώνουν τη σύνθεση του ALTION Osteo και που προσφέρουν την απαραίτητη θρέψη στις αρθρώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, εάν οι πόνοι στα γόνατα γίνουν πιο έντονοι, κρίνεται απαραίτητη η συμβουλή από το γιατρό.
*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ.: 84197/03-10-2017
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
*** VI-90321-ALTION-8/2019