Τετάρτη, Αυγούστου 28

Το Χαράτσι ήταν ένας φόρος που έβαζαν οι Τούρκοι στους Έλληνες για να τους ληστεύουν ότι χρήματα και οικονομίες είχαν.

Σημερα οι Τουρκοσποροι πολιτικοι μας επανεφεραν τους φορους αυτους με τους τουρκους Βενιζελο, Σαχινιδη, ΖΑνια, Μουρμουρα της ΝΔ, Παντελή Οικονομου και Ηλίας Πλασκοβίτης οπως και το επιτελειο τους που εχει Μουσουλμανικο αιμα και μισος για τους Ελληνες


Στο βικιπαιδεια εχει τον ορισμο ο οποιος μαλλον θα το σβησουν γιατι δεν τους αρεσει. Ειναι ενας φορος που εβαζαν οι ΤΟΥΡΚΟΙ αδικος φορος για να ληστεύουν τους Ελληνες σημερα στα λεξικα υπαρχει
και ο ακολουθος ορισμός = τουρκ. harac.
"κεφαλικός φόρος επί τουρκοκρατίας | βαριά φορολογία ή υποχρεωτική εισφορά: το επίσημο κράτος, για να τα βγάλει πέρα με τα πολεμικά έξοδα, σκαρφιζότανε κάθε λίγο και λιγάκι ένα καινούριο χαράτσι (Διδώ Σωτηρίου)" "

Το χαράτσι ήταν ένας από τους δύο φόρους, τους οποίος επέβαλαν οι Τούρκοι στους χριστιανούς υπηκόους του Σουλτάνου. Ο άλλος ήταν ο φόρος αίματος, το λεγόμενο παιδομάζωμα."

"Πρόκειται για ατιμωτικό κεφαλικό φόρο, ο οποίος επιβλήθηκε από τους πρώτους χρόνους του Ισλαμισμού. Ήταν η αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς και να λατρεύει τον θεό του. Κάθε χριστιανός από το δωδέκατο έτος της ηλικίας του και μέχρι τον θάνατό του όφειλε να εξαγοράζει κάθε χρόνο την άδεια αυτή. Πλήρωνε τον φόρο και παραλάμβανε από τον εισπράκτορα την προσωπική του απόδειξη, η οποία λεγότανε χαράτσι.
 .zougla.gr
  σχόλια



Κοιτα δεν θελων να σε στεναχωρεσω, αλλα εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε.  Ποια Τουρκια, και ποιος κεφαλικος φορος?  Ολα μπερδευονται γλυκα που λεει και ο ποιητης.
Ριξε μια ματια απο το παραθυρο σου. Ολοι ειναι σκυφτοι.  Εκτος απο αυτους που πληρωσαν ηδη το χαρατσι.  Εκει να δεις καμαρι.  Εχω λεφτα και πληρωνω, ψωριαρηδες.  Οι ραγιαδες, αναβιωσαν.  Οι ραγιαδες τωρα δικαιωνονται.  Αυτα που γραφεις αφορουν Ελληνες.  Δεν νομιζω οτι αυτο το ειδος μπορεσε να επιβιωσει.