Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20

Μέχρι όπλα και μαχαίρια βρέθηκαν στα υπό κατάληψη κτίρια από λαθρομετανάστες, όμως τους προστάτεψε η κυβέρνηση Κούλη, τους παρέχει στέγη, φαγητό και όλα δωρεάν με μισθό για τον κόπο που έκαναν να έρθουν και να καταπατήσουν την Ελλάδα


Μέσα σε δύσκολες συνθήκες ζούσαν οι μετανάστες στα υπό κατάληψη κτίρια που εκκενώθηκαν σήμερα στην Αχαρνών μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.--Τα είχαν και στις χώρες τους;; Στους αγρούς ουρούσαν σε καλύβες έμειναν

Στρώματα και κουβέρτες στο πάτωμα, αυτοσχέδια κρεβάτια και ντουλάπες ήταν μερικά από τα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί στα εσωτερικό των κτιρίων. Μάλιστα σε αυτά τα κτίρια ζούσαν και 96 παιδιά. --Κάθε χρόνο κι άλλο παιδί γεννοβολούν οι μουσουλμάνες-- Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατούσε στα υπό κατάληψη κτίρια.
Η πρώτη αστυνομική επιχείρηση έγινε σε κτήριο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2016. Πάνω από 130 μετανάστες που βρίσκονταν εκεί μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Έως αυτή την ώρα έχουν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.
Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έγιναν έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, και για ναρκωτικά.
Από τα δύο κτήρια οι δεκάδες αστυνομικοί της ασφάλειας απομάκρυναν 269 άτομα, 98 εκ των οποίων παιδιά.
Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, δύο πιστόλια τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου ενώ από την Αχαρνών 22 συνελήφθη ένα άτομο γιατί είχε στην κατοχή του μαχαίρια.
Μετά την εκκένωση των δύο κτηρίων, το ένα στη συμβολή της Αχαρνών με την Μάγερ και το άλλο ακριβώς απέναντι στην Αχαρνών 22, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει επιχείρηση καθαρισμού προκειμένου στη συνέχεια τα κτήρια να σφραγιστούν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανακατάληψης.
Όσο για τους 240 μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν και τη Συρία, μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί ανάλογα με το καθεστώς του καθενός -αν δηλαδή δικαιούται άσυλο, αν έχει κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου ή αν είναι προς απέλαση- θα υπάρξει ατομική αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.
Συγκεκριμένα:
– Από το κτήριο στην Αχαρνών 22 απομακρύνθηκαν 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι
– Από το κτήριο τη συμβολή Αχαρνών και Μάγερ απομακρύνθηκαν 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία