Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21

Δυσεύρετη Φιλία


enfo.gr
Φιλία,τι δύσκολο πράγμα... Τόσο δύσκολο σαν τα πολύτιμα διαμάντια.
Μπορεί να την βρίσκεις σπάνια αλλά η αξία της μόλις τη βρεις είναι ανεκτίμητη. Ανήκει και αυτή στην κατηγορία του έρωτα, γιατί μερικές φορές σε πληγώνει τόσο που αφήνει ανεξίτηλα σημάδια. Αυτά με την σειρά τους σε κάνουν επιφυλακτικό με τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η φίλια είναι το μόνο πράγμα πλέον που δεν έχω δύναμη να αντιμετωπίσω, να παλέψω περισσότερο και να κρατήσω κάτι που θα αξίζει.

Όπως και να το κάνουμε η φιλία φαίνεται στα δύσκολα. Κι όταν ήρθαν τα δύσκολα δεν είδα κανέναν "φίλο μου" να ήταν εδώ. Κανένας δεν ήταν ούτε στην χαρά μου. Αυτό είναι τελικά που κάνει τη φιλία τόσο δύσκολη και παράλληλα τόσο ιερή. Να μπορεί κάποιος ελεύθερα, χωρίς υποκρισία και πίεση να αποφύγει τον φθόνο. Γι αυτό και η επιλογή μου είναι να έχω λίγους φίλους και καλούς.
Ξέρω πως όποιον αφήσω να μπει στην ζωή μου θα είναι για ακόμη μια φορά ένας περαστικός που μόνο κακό θα μου κάνει.

Μου αρέσει να δίνω στους άλλους, να είμαι εκεί και να τους συμβουλεύω. Κι έτσι την "πάτησα" επανειλημμένα.
Αφού ήρθα αντιμέτωπη με την αχαριστία των άλλων, διαχώρισα στο μυαλό μου κάποια πράγματα. Θα είμαι εκεί σε αυτόν που ξέρω πως αξίζει, σε αυτόν που ήταν εδώ σε μια δύσκολη στιγμή.
Τώρα πια ξεχωρίζω την εκμετάλλευση μέσα στη φιλία και καταλαβαίνω πότε ο άλλος ήρθε για να πάρει και να φύγει μετά.

Αυτά βλέπεις μου δίδαξαν οι δικές μου φιλίες! Εσένα;
Ως συμβουλή πάντως θα σου δώσω τα λόγια του Αμερικανού γνωμικογράφου Arnold H. Glasow: Ένας πραγματικός φίλος δεν μπαίνει ποτέ στο δρόμο σου εκτός και αν πηγαίνεις προς τα κάτω.
, Νατάσσα Βουδούρη