Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 4

Ερχεται μεγάλο ΚΡΑΧ στα ακίνητα Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι Κινέζοι αγοραστές μειώνονται και γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί, οι Ρώσοι-με οδηγία Πούτιν-εγκαταλείπουν την Ελλάδα


Ερχεται μεγάλο ΚΡΑΧ στα ακίνητα της παραλιακής. ΣΟΚ με την Ανάπτυξη που βούλιαξε στο
Πουλώντας ελπίδα και προσμονή και σε ένα κρεσέντο απίστευτης νεοπλουτίστικης βουλιμίας ιδιοκτήτες και κατασεκυαστές στις περιοχές του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου απογειώνουν τις τιμές των προς πώληση αλλά και προς ενοικίαση ακινήτων.
Από την Iόλη Πιερίδη
 
Εκτός πραγατικότητας ιδιοκτήτες και καταστευαστές σε Αλιμο και Παλαιό Φάληρο

Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι Κινέζοι αγοραστές μειώνονται και γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί, οι Ρώσοι-με οδηγία Πούτιν-εγκαταλείπουν την Ελλάδα, με φόντο έναν τουρισμό που έχει πάρει ήδη την κατιούσα.
Την ίδια στιγμή το ελληνικό μαύρο χρήμα παίζει εκτός Ελλάδος ενώ οι κάνουλες των τραπεζών έχουν κλείσει για τα καλά.
Στην οικονομία τα πράγματα-πέρα από την πρόσκαιρη αισιοδοξία λόγω της φιλελεύθερης στα χαρτιά-κυβέρνησης Μητσοτάκη αρχίζουν να αγριεύουν επικίνδυνα εκ νέου και νέες περιπέτειες διαφαίνονται στον ορίζοντα.
Το να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό δεν σημαίνει αυτόματα και απογείωση της περιοχής. Οπως μας έχει συνηθίσει η εγχώρια κακοδαιμονία κάθε επένδυση περνάει από χίλια μύρια κύματα. Δείτε τι τράβηξε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στο Costa Navarino.
Oι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την Ελλάδα.
Του χρόνου ανεμένεται να πέσει με γδούπο και το τελευταίο εγχώριο κάστρο του νεοπλουτισμού, η Μύκονος.
Και τότε θ΄αρχίσει εκ νέου το γοερό κλάμα…
Υ.Γ.>Που ζουν οι ιδιοκτήτες που ζητάνε για 100 τ.μ. διαμέρισμα στον Αλιμο 2.000 ευρώ ανά μήνα;
Ζουν μήπως όλοι τους στο Μονακό; Είναι κάτοικοι Μονακό και έχουν άγνοια της εγχώριας πραγματικότητας;
Υ.Γ.2>Πριν στεγνώσει το μελάνι που λέμε ήρθαν και τα στοιχεία-ΣΟΚ>
Αναθεώρηση επί τα χείρω του ρυθμού ανάπτυξης του 1ου τριμήνου (στο 1,1% από 1,3%) ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.
Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι όλο το 1ο εξάμηνο οι πιέσεις στην οικονομία διατηρήθηκαν, αλλά και ότι το success story που επιχειρούσε να χτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τελικά “θολό”.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης για φέτος στο 2,3%.
Η Κομισιόν, στην τελευταία της έκθεση, προέβλεπε ρυθμό ανόδου του ΑΕΠ 2,1%, (πέρα βρέχει κι αυτή) ενώ η ΤτΕ και το ΙΟΒΕ εκτιμούσαν προεκλογικά ρυθμό ανάπτυξης το πολύ στο 1,9%.
Αναλυτικά, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου κατά το 2ο τρίμηνο 2019, σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο 2018, παρουσίασε αύξηση κατά 1,9%. Παρουσίασε δε αύξηση κατά 0,8%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2019.