Όταν εισέλθει Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Στην Αγία Σοφία, τα Σημερινά Προσφυγικά Κύματα θα αντικατασταθούν με Προσκυνηματικά!!!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΥΨΩΣΙΣ του ΤΙΜΙΟΥ και  ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, μια εορτή ισότιμη  με την Αγία και Μεγάλη Παρασκευή και επείγει να φέρουμε τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του Κυρίου μας στο μέσον της Εθνικής μας ζωής, τώρα που μας προδίδουν και μας σταυρώνουν φίλοι και εχθροί…
Από την στιγμή όμως που υπάρχει ΣΤΑΥΡΟΣ υπάρχει και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Γένους, το θέλουν δεν το θέλουν είναι αδιάφορον για τον Ουρανό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ
«Όταν ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ μπει στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τελειώνουν όλα και ξεκινούν όλα» μεταφέρθηκε εδώ και πολλά χρόνια δια της αρθρογραφίας μας (Σεπτέμβριος του 2015)  
Θα τα πούμε όλα παρακάτω…
Τώρα όμως  τα στρατεύσιμα παιδιά μας δηλ οι βαπτισμένοι Ορθόδοξα  έφεδροι, μόνιμοι μαζί με τον οπλισμό τους να φορέσουν και τον αλεξίσφαιρο πνευματικό οπλισμό του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Σε κάθε φυλάκιο, σε κάθε άρμα, σε κάθε πυροβόλο να μην λείπει ο ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας.
Φτιάξτε ΣΤΑΥΡΟΥΣ ευμεγέθεις σε όλα τα προκεχωρημένα σημεία της συνοριογραμμής μας και δείτε αν ξεμυτίσει ο αγαρηνός ή ο αλβανός ή οποιοσδήποτε επίβουλος .
Αλλά και εδώ μέσα το ίδιο να κάνουμε στα σπίτια μας, στις εργασίες παντού .
Αφού τους ενοχλεί και το δηλώνουν, άρα τους ακινητοποιεί ειρηνικά.
Ερώτημα πολλών και καλοπροαίρετων…
Μα εδώ η γεωπολιτική επικαιρότητα των τελευταίων 24ωρων τρέχει την Ιστορική μας μοίρα με ταχύτητα προς τα μπροστά και τα Εθνικά μας θέματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και εμπρός ;
Το Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ξεδιπλώνεται μπροστά μας και μας θέλει πρωταγωνιστές του και όχι κομπάρσους του.
Κάποιος Άλλος αδερφέ, κυβερνάει το σύμπαν και όχι οι μεγάλοι του κόσμου τούτου…
Άγιος Λουκάς Κριμαίας.
Ακριβώς, γιατί το σχέδιο του ΘΕΟΥ είναι με το μέρος των μικρών και αδικημένων και όχι των ισχυρών.
Δεν μας φτάνουν τα δικά μας βάσανα έχουμε και τα όνειρα των ταλαίπωρων γειτόνων Τούρκων.
Νέες προκλήσεις από την Τουρκία
«Με μία NAVTEX  σε περιοχή “περίεργη” κοντά στη Ρόδο, αλλά και στην Κρήτη, οι Τούρκοι ανακοινώνουν “έρευνες” με το ωκεανογραφικό σκάφος BİLİM-2.
Η περιοχή που έχουν επιλέξει για τις έρευνες έχει να κάνει με την τουρκική ρητορική των τελευταίων μηνών, η οποία συνοδεύτηκε και με χάρτες που έφθαναν τα “τουρκικά συμφέροντα” μέχρι… Κρήτη.»
Μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές η ΕΛΛΑΔΑ πρέπει να φορέσει τον ΣΤΑΥΡΟ της και να  βγει απέναντι.
Τι εστί φορώ ΣΤΑΥΡΟ;
Γι λες τς ποχς περ Σταυρο λόγος ταν να πρόσταγμα δύσκολο κα κανε τος νθρώπους ν προβληματίζονται. διαίτερα μως παρουσιάζεται βαρς γι τν νθρωπο τς ποχς μας, πο ζε στν «κοινωνία τς εημερίας», πο χει θεοποιήσει τν νεση κα τν σφάλεια.
Γι’ ατ ταν Κύριος λέγει: «στις θέλει πίσω μου κολουθεν παρνησάσθω αυτν κα ράτω τν σταυρν ατο κα κολουθήτω μοι», πολλο ντιδρον.
Σταυρς το Χριστο» εναι διδασκαλα το Χριστο.
Μταιος κα καρπος εναι « σταυρς το κθε νθρπου» σο βαρς κα ν εναι ἐάν δν μεταμορφωθε σ «Σταυρ το Χριστο» μ τ ν κολουθομε τν Χριστ.
Σταυρς εναι σχς κα δξα λων τν π αἰῶνος γων.
Σταυρς εναι ατρας τν παθν, ξολοθρευτς τν δαιμνων.»
γου γνατου Μπριαντσιαννωφ
«Ο Σταυρός είναι αιώνιον φαινόμενον και κανείς ποτέ δεν συνεφιλιώθη με τον Θεόν χωρίς την δύναμιν του Σταύρου.
Διότι ο Σταυρός του υπήρχε πάντοτε ως προτύπωσις και προαγγελία του Σταύρου του Κυρίου.
Προϋπήρχεν αναμέσον των προπατόρων, ενεργών εις αυτούς το μυστήριον του Σταυρού.
Το μυστήριον του Σταυρού είναι διπλούν, σημαίνον πρώτον μεν φυγήν ημών από τον κόσμον, δεύτερον δε φυγήν των παθών από ημάς· το πρώτον είναι σταύρωσις του κόσμου δι’ ημάς, ήτοι η πραξις, το δεύτερον είναι σταύρωσις ημών δια τον κόσμον, ήτοι η θεωρία.:
Ομιλία εις τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό (Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς) 
Τι πνευματική εθνική παρακαταθήκη φέρουμε με τον ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του Κυρίου μας;
H καταισχύνη της σημερινής τουρκικής δαιμονοκρατίας είναι ο ΤΙΜΙΟΣ και ΖΩΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.
Που να ξέρουν οι κακόμοιροι ότι οι κλειδοκράτορες- αυτοκράτορες της Κωνσταντινούπολης Άγιος Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη «σφύριξαν» ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ για τους αγαρηνούς…
Ο αρχιτέκτονας και ο σχεδιαστής της Κωνσταντινούπολης τώρα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου δεν μπορεί να μείνει με «σταυρωμένα χέρια»…
Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη η μητέρα αυτού απαρτίζουν το κατεξοχήν γεωπολιτικό δίδυμο της Παγκόσμιας ιστορικής ανατροπής , όχι μόνο για την απελθούσα ιστορία αλλά κυρίως για τις δικές μας ημέρες.
Πόσες μεταγενέστερες αυτών Αυτοκρατορίες-Δυνάστες και Τύραννοι προσπάθησαν να τους μιμηθούνε ακόμη και μέχρι σήμερα, όλες όμως γκρεμίζονται στα τάρταρα της παραφροσύνης και του εωσφορικού εγωισμού τους και αυτό γίνεται κατεξοχήν γιατί δεν αναγνώρισαν το Μυστήριο του Ζωοποιού Σταυρού και το Παγκόσμιο Γεγονός της Ανάστασης και Ανάληψης του Θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Με μία απλή κίνηση και ευλογημένη πορεία μεταφοράς της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας στο μεταίχμιο δυο ηπείρων-μέχρι και σήμερα γεωπολιτικών πόλων, τίναξαν τότε στον αέρα το παγκόσμιο μυστήριο της ανομίας που ήδη ενεργούσε και θεμελίωσαν Κρατική Υπόσταση πνευματικής Αυτοκρατορίας, όπου στο διάβα των αιώνων αυτή «χώνεψε» με συναλληλία, ισοτιμία και σεβασμό λαούς, φυλές και γλώσσες δια του Μυστηρίου της ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ και ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
Η Αγία Ελένη παρόλο το προχωρημένο της ηλικίας της συνέχισε την Γεωπολιτική της ειρηνική εκστρατεία στην Παλαιστίνη και ΘΕΙΑ ΝΕΥΣΗ έφερε στην Παγκόσμια επιφάνεια του πλανήτη μας τα αδιάψευστα ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ της πνευματικότητας της Νέας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ από τότε ήταν τα φυλακτήρια της τότε πρώτης πνευματικής και πραγματικής παγκοσμιοποίησης των Λαών που έφερνε το Υπέρ Πάν Όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ και οριοθετούσε τα σύνορα της στις πορείες που χάραξαν «οι ωραίοι πόδες των Ευαγγελιζόντων την ΕΙΡΗΝΗ ¨ Αποστόλων και κυρίως επί των Ιεραποστολικών διαδρομών του ΘΕΙΟΥ Παύλου.»
Γιατί σας ζαλίζω αγαπητοί αναγνώστες μου με όλα αυτά;
Βιώνουμε αποκαλυπτικές μέρες .
Από την μία η Τουρκία έχει πάρει φωτιά από άκρον σε άκρον και στρέφεται εναντίον της Ελλάδος απροκάλυπτα.
Δυο Μαρτυρίες ενδεικτικές της από εδώ και πέρα Σταυροαναστάσιμης Εθνικής πορείας μας.
Α. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ εκ των επερχομένων γεγονότων.
Α.Μ.: «Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο;
ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «Όχι. Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα.
Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος.
Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε…
Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς το Θεό, και θα μετανοήσουν.
Γι΄ αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δε θα πάθουμε κακό οι Έλληνες.
Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται.
Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι.
(Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924 – 1994, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Τόμος Α΄/έκδοση β΄, σελ. 434 – 435, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία)
Β. Όταν ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ μπει στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τελειώνουν όλα και ξεκινούν όλα.
12 Σεπτεμβρίου του 2015 αρθρογραφώντας μεταφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό μια προσωπική μαρτυρία.
Παράξενα πράγματα συμβαίνουν σήμερα που μας φέρνουν στην θύμηση έντονα μια μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που μας μεταφέρθηκε με τον μακαρίτη ιστορικό , πολιτικό και συγγραφέα Νικόλαο Μάρτη με τον οποίο ο ΟΣΙΟΣ Γέροντας συνδεόταν στενά .

Μια ημέρα συνεργασίας με τον δεύτερο σε ιστορικά θέματα που αφορούσαν την πλαστογράφηση της ονομασίας της Μακεδονίας μας και στην έκδηλη αγωνία του κ. Νικόλαου Μάρτη που πάει γενικά η κατάσταση… μας επεσήμανε αυθόρμητα
« – Κώστα, γιατί μου είπε ο Γέροντας Παίσιος;»
« – Όταν ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ μπει στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τελειώνουν όλα και ξεκινούν όλα.»
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας