Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15

Ώρα αντίστασης στον εκβιαστή Ερντογάν!

Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μίλησε μόνο για θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και ασφάλειας.
  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη
Ήταν επιλογή του να μη μιλήσει για τα εθνικά. Για το ψευδομακεδονικό, βέβαια, τι να πει; Το ζήτημα του σφετερισμού του ονόματος της Μακεδονίας, που ξεσηκώνει τις ψυχές των Ελλήνων και όσα αυτός ο σφετερισμός συνεπάγεται, είναι εκτός του πολιτικού DNA του Κυριάκου και της ηγετικής ομάδας του.

Η «πατέντα» πλέον λέγεται «είναι επιζήμια συμφωνία αλλά είναι συμβατική δέσμευση της χώρας, υπάρχει συνέχεια του κράτους, δεν μπορούμε να την καταγγείλουμε». Είπαμε, σύμβαση είναι, αν την παραβιάζουν ή είναι λεόντειος, ρωτήστε πρωτοετή της Νομικής, καταγγέλλεται, αλλά αυτοί που σκέφτηκαν την «πατέντα» δεν σας το είπαν, γιατί μπορεί να ψηφίζατε άλλους. Ο Νέος Μακεδονικός Αγών κράτησε ως την Κυριακή των εθνικών εκλογών. Τα περί συμφωνίας στο όνομα και διαφωνίας στην εθνικότητα και τη γλώσσα είναι αυτό που λέει ο λαός «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι». Στο Σκοπιανό λοιπόν τη φάγαμε την ήττα. Και το θεωρώ σοβαρό, όχι γιατί κινδυνεύουμε από τα Σκόπια και την ανύπαρκτη στρατιωτική ισχύ τους, αλλά γιατί, εκτός από προδοσία από τους ρεμπεσκέδες που το έκαναν, είναι ένα ισχυρότατο μήνυμα αδυναμίας προς τον ισχυρό εχθρό, το κράτος-συμμορία του Ερντογάν, και στον κολαούζο του τον ναρκέμπορο, κατά τους πολιτικούς αντιπάλους του, Εντι Ράμα. Διότι φυσικώ τω λόγω Τούρκοι και Αλβανοί σοβινιστές κάνουν την απλή σκέψη «αυτοί δεν μπορούν να επιβάλουν το προφανές συμφέρον τους ούτε σε μια χούφτα ξεβράκωτους».
Γι’ αυτό έπρεπε να τους πατήσουμε στον σβέρκο και να τηρήσουμε σκληρή στάση. Βέβαια, κρατήστε το, πιστεύω, παρά την ήττα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και σφύριξε κλέφτικα η Ν.Δ., ακόμη κι αν δεχόμασταν τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονική Δημοκρατία Μακεδονίας ή Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλας του Δημητρίου, τουτέστιν Γύλος, που είχε το ένα μάτι όρτσα, πάλι δεν θα ξεφύγουν τη μοίρα τους να διαλυθούν, διότι αυτοί οι βουλγαρόφωνοι που παριστάνουν τους Μακεδόνες σύντομα θα είναι μειοψηφία έναντι των Αλβανών, που γεννάνε ώσπερ κόνικλοι. Οπότε μοιραίως θα βαρέσουν μπιέλα μια μέρα και τότε θα πρέπει να θυμηθούμε τους πάνω από 200.000 Έλληνες που «ξέχασαν» ο Κοτζιάς και το αφεντικό του.
Το άλλο μεγάλο εθνικό ζήτημα ήταν και είναι η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού σε όλα τα μέτωπα: Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος και κυρίως στο λαθρομεταναστευτικό, που κατά την ημετέρα άποψη, εντάσσεται απολύτως μέσα στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, που, παρά την παρακμή της και την ελεεινή αριστερίλα, παραμένει συντριπτικά χριστιανική. Οι λαθραίοι είναι όπλο των Τούρκων, του υπερφίαλου Ερντογάν, ο οποίος τώρα θέλει και πυρηνικά, τα οποία, πλην ημών, π.χ., και το Ισραήλ έχει σοβαρότερους λόγους να ΜΗΝ τα αποκτήσουν απ’ ό,τι είχε στο Ιράκ. Και θυμάστε τι έκαναν στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράκ, τον οποίο τον έκαναν μια λακκούβα με μπάζα. Αφεριμ.
Ο Ερντογάν ευθέως μας απειλεί πως θα σπρώξει ορδές, ήδη το κάνει, αλλά έχει κάβα περί τους 3.500.000 νοματαίους, συντριπτικά ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Έτσι μας εκβιάζει τραμπούκικα για να μας σύρει σε συνολική διαπραγμάτευση με στόχο όχι απλά την ΑΟΖ, την Κύπρο, τους υδρογονάνθρακες, αλλά τα πάντα όλα. Θέλει να μας κάνει δορυφόρο, αφού πρώτα μας ληστέψει.
Στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον αρχηγό του κράτους-συμμορία στη Νέα Υόρκη. Δήλωσε σχετικά ο Κυριάκος: «Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα. Πρόθεσή μου είναι να συνομιλώ, γιατί μόνο τότε μπορείς να βρεις λύσεις αμοιβαία αποδεκτές. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το Διεθνές Δίκαιο που είναι με το μέρος μας. Εχω θέσει το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις μου, είναι ευρωπαϊκό θέμα».
Δεν έχω την απαίτηση, ούτε χρειάζεται ο Πρωθυπουργός να πουλήσει λεκτική μαγκιά. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να μιλήσει όπως εγώ ή εσείς με το θυμικό μας. Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι αλάνα να πεις στον αλήτη τραμπούκο «έβγα έξω, ρε, αν σου βαστάει». Κυρίως οι πράξεις όμως αλλά και τα μετρημένα διπλωματικά λόγια πρέπει να αποπνέουν τη σταθερή μας βούληση πως δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό, ενώ έμπρακτα από κοινού Ελλάδα και Κύπρος να συσσωρεύουμε ισχύ και να φτιάξουμε γερές συμμαχίες με όσους έχουμε κοινά συμφέροντα, ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο. Και να υποδείξουμε επίμονα στις ΗΠΑ πως, σε αντίθεση με την Τουρκία, που έχει στο ζωνάρι της κόλλυβα που θα της φτιάξουν οι Κούρδοι, είμαστε σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος.
Χρέος του Πρωθυπουργού είναι η αντίσταση, είναι η μόνη λογική προοπτική. Ασύνετο θα ήταν να ενδώσουμε στον εκβιαστή. Με τα Σκόπια και το όνομα η «ελίτ» μας την έβγαλε φθηνά ως τώρα. Δεν υπάρχει όμως καμία προπαγάνδα στον κόσμο, κανένα μιντιακό σύστημα, το οποίο να μπορεί να πασάρει επιτυχώς στους Έλληνες συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Κύπρο και Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που θα σημαίνουν τη δορυφοροποίηση του Ελληνισμού. Όποιος το κάνει θα μπει στο μαύρο κατάστιχο της Ιστορίας με τη χειρότερη παρέα. Ο Πρωθυπουργός έδειξε πως είναι μεθοδικός, προετοιμάζεται σκληρά κι έχει σχέδιο στην οικονομία. Ας χρησιμοποιήσει αυτές τις αρετές και στα εθνικά, χωρίς πολλά λόγια, για την αντίσταση και όχι για την υποταγή, για τη σθεναρή υπεράσπιση του Έθνους και των συμφερόντων του. Είναι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση.
*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr