Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 5

ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΜΑΚΑΡΙΤΕΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ. ΟΛΛΑΝΔΟΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ. ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ (ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΧΙΟΣ-ΟΚ (1)
Στέφανος Χίος
Αυτό που έζησα απόψε είναι μία ακόμα καθημερινή-μάλλον νυχτερινή ιστορία- από το αστυνομικό ρεπορτάζ.
Λίγο μετά τη 01:15 το βράδυ, έχοντας τελειώσει από την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, μαζί με φίλο και συνάδερφο, ανεβαίναμε την Λεωφόρο Κηφισίας. Τέτοιες ώρες, η προσοχή είναι πάντοτε στο φουλ.Κυκλοφορούν κάθε λογής «καρύδια», ικανά πάντα για το χειρότερο. Ειδικά όταν ανήκουν
στο χώρο της παρανομίας.
elas1
Το βαν-τροχόσπιτο με ξένες πινακίδες, σταματημένο από τις ομάδες ΔΙΑΣ. Κηφισίας και Αλεξάνδρας.
Στο ύψος του ξενοδοχείου Πρέσιντεντ, βλέπω με την άκρη του ματιού μου, ένα βαν- τροχόσπιτο, με ξένους αριθμούς κυκλοφορίας, να ξεπαρκάρει από το δεξιό άκρο της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, να κάνει αναστροφή στην ΄’ανοδο της Κηφισίας (!) με ταχύτητα, να διασχίζει κάθετα το οδόστρωμα, να εισέρχεται με ορμή στην κάθοδο και να κατεβαίνει με ταχύτητα την λεωφόρο. Φρέναρα απότομα. Τον είδα στα 3 μέτρα μπροστά μου. Ευτυχώς, το αυτοκίνητο κράτησε.  Ένιωσα ότι πράγματα είχα στο πίσω μέρος του καθίσματος, να πέφτουν στην πλάτη μου και να φεύγουν στα πόδια μου.
Κράτησα ψυχραιμία, με προσοχή, έκανα αναστροφή με αλάρμ και κορνάροντας και μαζί με άλλους οδηγούς που είδαμε έντρομοι το συμβάν, σταματήσαμε τον οδηγό, έναν νεαρό ξερακιανό και νευρώδη τύπο- που δεν φαινόταν καλά- στο φανάρι Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Ειδοποιήσαμε την Άμεσο Δράση αλλά ο αλλοδαπός πάτησε γκάζι και επιχείρησε να μας εμβολίσει. Κατά τη προσπάθεια διαφυγής του, έκανε όπισθεν και χτύπησε τον πίσω οδηγό ενώ βγήκε μαινόμενος και επιχείρησε να με γρονθοκοπήσει. Έκανα πίσω και δεν απάντησα, γιατί θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα, μέχρι που έφθασαν οι ομάδες ΔΙΑΣ, στο λεπτό. Πρέπει να πω ότι υπήρξε τρομακτική συμπαράσταση από έλληνες οδηγούς και μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι ενθάρρυναν την ενημέρωση της ΕΛΑΣ.
Ακολούθησε έλεγχος ενώ επίκειτο και η παρέμβαση της Τροχαίας για να γίνουν τα νόμιμα. Αλκοτέστ κλπ.
Τελικά αποδείχτηκε ότι οδηγός και γυναίκα-συνοδηγός είναι από την Ολλανδία.
elas2a
Αστραπιαία η επέμβαση της αστυνομίας και της Αμέσου Δράσεως. Το 100 πάντα σε ετοιμότητα, Μπράβο τους.
Αυριο θα μάθουμε περισσότερα.
Ένα έχω να πω. Αυτός δεν είναι τουρισμός. Αυτοί που κυκλοφορούν, στο πλαίσιο της Ελεύθερης και Ενωμένης Ευρώπης, είναι εν δυνάμει φονιάδες. Όχι όλοι. Την Ελλάδα όμως την έχουν δει οι περισσότεροι, ως τριτοκοσμική χώρα. Κάνουν ότι γουστάρουν. Αυτοί είναι οι μπατιροτουρίστες της Κουντουρά. Σκοτώνουν και φεύγουν. Ελλάδα, θα πεις. Ποιος μας υπολογίζει. Τουλάχιστον οι Άγιοι είναι με το μέρος μας. Κάτι είναι κι αυτό. Το παραπάνω το έγραψα, για τους έλληνες οδηγούς. Το νου σας. Οι κίνδυνοι, ειδικά αυτούς τους μήνες είναι πολλοί. Έχουμε εκατοντάδες δυστυχήματα το τελευταίο τετράμηνο. Είναι κρίμα να χανόμαστε στους δρόμους. Φεύγουν άνθρωποι που δεν φταίνε, για πλάκα. Τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας, φοράτε ζώνη και κράνος, έχετε την προσοχή σας στο τιμόνι, μην μιλάτε στο κινητό. Εγώ απόψε φορούσα ζώνη και δεν μιλούσα σε κανένα κινητό. 
Ευχαριστούμε όλοι οι οδηγοί την ΕΛΑΣ, για την άμεση παρέμβαση της. makeleio.gr