Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20

Μια αορατη αρχη επεισε την Υπ.Κεραμεως και την Κυβερνηση να μην αναγραφεται το θρησκευμα και η ιθαγενεια σε απολυτηρια.



Μια αορατη αρχη επεισε την Υπ.Κεραμεως και την Κυβερνηση να μην αναγραφεται το θρησκευμα και η ιθαγενεια σε απολυτηρια.Βασικη ελλειψη..και αιτια προσφυγης φανταζομαι απο τους Βαλιανατους η αναγραφη του φυλου.
Παμε στο οξυμωρο
Λιγες μερες μετα βγαινει το ΣΤΕ και με επιχειρηματα <<ΖΩΗΣ >>ΚΑΙ ΣΩΤΗΡ>> ή μαλλον με ορους μεγαλου νομικου γραφειου συνωνυμου της Υπ.Παιδειας !!!!! επεμβαινει ακομη στο ωρολογιο προγραμμα των σχολειων ,καταδικαζει δε εμμεσως και την υπαρξη <<ελευθερης ωρας> για τους αλλοθρησκους

{Ειδικότερα, σε σχέση με τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε, κατά πλειοψηφία, -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- ότι πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης και ότι το μάθημα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στους Ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν, ακόμη, ότι οι ετερόδοξοι, αλλόθρησκοι ή άθεοι μαθητές έχουν δικαίωμα πλήρους απαλλαγής από το μάθημα με την υποβολή σχετικής δήλωσης, η οποία θα μπορούσε να γίνει με μόνη την επίκληση λόγων θρησκευτικής συνείδησης, η δε Πολιτεία οφείλει, εφόσον συγκεντρώνεται ικανός αριθμός μαθητών που απαλλάσσονται, να προβλέψει τη διδασκαλία ισότιμου μαθήματος προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος «ελεύθερης ώρας».
Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, τα επίδικα προγράμματα σπουδών, σύμφωνα με το ΣτΕ, «όπως προκύπτει από τους σκοπούς και το περιεχόμενό τους, δεν αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ορθόδοξων μαθητών, διότι τα μεν προγράμματα του Δημοτικού και του Γυμνασίου δεν περιέχουν ολοκληρωμένη -και διακριτή έναντι άλλων δογμάτων και θρησκειών- διδασκαλία των δογμάτων, ηθικών αξιών και παραδόσεων της ορθόδοξης εκκλησίας, το δε πρόγραμμα του Λυκείου είναι αποσυνδεδεμένο από τη διδασκαλία αυτή».. }
Τυπικως η κυβερνηση τηρησε αποστασεις απο αυτη την αποφαση παπα@@α......