Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22

Τα έκανε… μούσκεμα ο κύριος Μπάμπης! Ανακάλυψε ξαφνικά, ότι το νερό είναι «απαράδεκτα φτηνό»! (video)

Ή είναι το δόλωμα για να δουν πως θα αντιδράσει ο λαός;

Νερό να σβήσει τις φωτιές που «άναψε» ψάχνει να βρει τώρα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.
Οι περίεργες εισηγήσεις του βουλευτή της ΝΔ στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων προκάλεσαν σύγχυση. Ο κ. Παπαδημητρίου βρίσκει πολύ… φθηνή την τιμή του νερού και κατηγορεί τους δήμους ότι δεν έχουν βρει πολιτική στο θέμα της τιμολόγησης.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».
Ο βουλευτής της ΝΔ δείχνει να προτιμά τιμωρητικούς τρόπους, εφόσον η αληθεύει η αλόγιστη κατανάλωση νερού και δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, που θα ήταν μια ηθική λύση στο πρόβλημα. Μήπως δεν ταλαιπωρήθηκαν ήδη αρκετά οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια που αγκομαχούν να ανταπεξέλθουν στα βασικά έξοδα επιβίωσης;

Σε ανακοινωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως :
«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το “απαράδεκτα φθηνό νερό”, προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις. Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό. Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας».
Για πολιτική σπέκουλα κάνει λόγο τώρα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου επανήλθε σε μια προσπάθεια να τα μαζέψει και έδωσε… διευκρινήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.
Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είπε:
«Νομίζω ότι υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν» και συνέχισε: «Είπα αυτό σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης… Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης».
Στην ερώτηση για το «τι νόημα είχε τότε η τοποθέτηση», ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε:
«Ότι όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο! Στην Επιτροπή κατάλαβαν όλοι ποια είναι η συζήτηση. Κατά τα άλλα είναι πολιτική σπέκουλα…».


https://www.newsbreak.gr/politiki/o-mpampis-thelei-na-valei-fotia-