Κυριακή, Οκτωβρίου 6

10 συνήθειες για να ξεκινήσετε τώρα και να είστε υγιείς και μετά τα 40

Το να κρατάτε τον εαυτό σας υγιή είναι ένας μαραθώνιος, αλλά όχι σπριντ. Οι καθημερινές συνήθειες είναι αυτές που καθορίζουν τη συνολική μας υγεία μακροπρόθεσμα.

Εάν λοιπόν υιοθετήσετε τις παρακάτω συνήθειες θα είστε πιο υγιής όταν φτάσετε τα 40.

Κάντε αναερόβιες ασκήσεις

Οι αερόβιες ασκήσεις - οι οποίες είναι γενικά ασκήσεις χαμηλής έως μέτριας έντασης όπως τζόκινγκ και ποδηλασία - είναι εξαιρετικές. Αλλά προσθέτοντας αναερόβιες ασκήσεις στο πρόγραμμά σας βοηθάει τη μακροπρόθεσμη υγεία σας. Αναερόβια άσκηση είναι κάθε είδους γυμναστικής που εκτελείται σε αρκετά υψηλή ένταση, όπως η HIIT  ή το CrossFit. Η επιστήμη δείχνει ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής για την ανάπτυξη της δύναμης, την οικοδόμηση μυϊκής μάζας και την καύση λίπους.
Τρώτε συχνά
Εάν τρώτε συχνά κάνοντας υγιεινές επιλογές, παρέχετε ενέργεια στο σώμα σας και αυξάνετε το αίσθημα κορεσμού. Σύμφωνα με την έρευνα η ύπαρξη τριών γευμάτων και δύο σνακ φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή τόσο για την απώλεια βάρους όσο και για τη διατήρησή της.
Μειώστε τα επίπεδα στρες
Σε οποιαδήποτε ηλικία και εάν βρίσκεστε, η μείωση του στρες θα σας βοηθήσει και μακροπρόθεσμα. Το χρόνιο στρες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου για εκδήλωση εμφράγματος, εγκεφαλικού ή άλλου καρδιαγγειακού νοσήματος.
Μην φοβάστε με λίπος
Πόσο λίπος τρώτε δεν έχει πραγματικά αντίκτυπο στο βάρος σας ή τον κίνδυνο για ασθένεια. Αντ 'αυτού σημαντικό ρόλο παίζει ο τύπος του λίπους και οι συνολικές θερμίδες που παίρνετε. Καλό είναι να αποφεύγετε τα κορεσμένα και τα trans λιπαρά, αλλά το σώμα σας χρειάζεται πολυακόρεστα, μονοακόρεστα λίπη σε κάποιο επίπεδο για να είναι υγιές και να λειτουργεί καλά καθώς μεγαλώνετε.
Μην παραλείψετε το πρωινό αν είναι δυνατόν
Μερικοί άνθρωποι απλά δεν μπορούν να φάνε πρωινό, και αυτό δεν είναι τόσο κακό, αρκεί να μην υποκύπτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε διατροφικούς πειρασμούς, καταλήγοντας να παίρνουν πολλές θερμίδες.
Μην τρώτε ενώ κάνετε άλλα πράγματα
Πιθανότατα ενώ τρώτε παρακολουθείτε τηλεόραση, απαντάτε στα ηλεκτρονικά μηνύματα ή διαβάζετε. Όμως αυτή η συνήθεια μπορεί να είναι βλαβερή μακροπρόθεσμα για την υγεία σας. Όταν δεν εστιάζετε στο φαγητό, οδηγείστε σε υπερκατανάλωση τροφής.
Μην τρώτε για μια εβδομάδα κρέας
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως όσοι τρώνε λιγότερο κρέας και περισσότερα λαχανικά και φρούτα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και πρόωρης θνησιμότητας.
10 συνήθειες για να ξεκινήσετε τώρα και να είστε υγιείς και μετά τα 40
10 συνήθειες για να ξεκινήσετε τώρα και να είστε υγιείς και μετά τα 40

Μειώστε τη ζάχαρη Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους, τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη και τον καρκίνο. Ο μέσος άνθρωπος τρώει 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ημερησίως, αλλά η American Heart Association συνιστά μια μέγιστη ημερήσια πρόσληψη μόλις πέντε κουταλάκια του γλυκού για τις γυναίκες και έξι κουταλάκια του γλυκού για τους άνδρες. Μειώνοντας την πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να σημαίνει μεγάλα οφέλη για την υγεία σας.
Κοιμηθείτε ποιοτικά
Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη γενική υγεία και συχνά παραβλέπετε. Ο κακός ύπνος θέτει σε κίνδυνο για συναισθηματικές και φυσικές καταστάσεις βραχυπρόθεσμα και στο μέλλον. Μελέτες έχουν συνδέσει, μεταξύ άλλων, τον κακό ύπνο με τις καρδιακές παθήσεις, την παχυσαρκία, την κατάθλιψη και το άγχος.
Μην αφιερώνετε χρόνο σε αρνητικούς ανθρώπους
Κόψτε τους δεσμούς με τοξικούς φίλους ή γνωστούς. Η διατήρηση των θετικών ανθρώπων στη ζωή σας, επηρεάζουν θετικά την ψυχολογική σας υγεία.
govastileto.gr