Πέμπτη, Οκτωβρίου 17

Πρώην Πασόκος και τώρα Νεοδημοκράτης όπου μυρίσει χρήμα δηλαδή....--Χρυσοχοΐδης: Πάρτε το απόφαση θα ζήσουμε μαζί με τους μετανάστες! (μόνον που εγώ θα στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο και θα με φυλάνε 100 αστυνομικοί!)

ο κάθε Χρυσοχοΐδης, ο κάθε πολιτικός που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις, θα στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και όχι στα 307 που θα πηγαίνουν τα

Ο κάθε Χρυσοχοΐδης, ο κάθε πολιτικός που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις, θα στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και όχι στα 307 που θα πηγαίνουν τα “μεταναστόπουλα”, θα ζεί στο περίφρακτο και φυλασσόμενο σπίτι του
και θα πηγαίνει ακόμη και σούπερ μάρκετ με πλήθος αστυνομικών να τον φυλούν. Ενώ εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να βιώνουμε στο πετσί μας τις συνέπειες της… πολυπολιτισμικότητας!

Με μια συνεντευξή του στην “Καθημερινή” ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης “χάραξε” τις γραμμές που ακολουθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Διαβάστε τι απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου:
Είναι εντελώς ψευτοδίλημμα το ανοιχτές ή κλειστές δομές. Πολλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα για να αποσυμφορηθούν τα νησιά αλλά να έχουν και ένα όφελος όσες περιοχές τους υποδεχθούν. Κοιτάξτε, πάμε να κάνουμε μια νέα αρχή στο μεταναστευτικό. Χωρίς πολλές κουβέντες, διαγγέλματα και άνυδρες συζητήσεις.
Εχει καταρρεύσει το σύστημα μόλις αυξήθηκαν λίγο οι ροές. Δεν είναι μόνο η Μόρια ή η Σάμος. Είναι οι δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις που καθυστερούν, η αφροντισιά των δομών στην ενδοχώρα, είναι πολλά. Κι είναι κι οι δήμοι που δέχονται μετανάστες και επιβαρύνονται και είχαν αφεθεί στη μοίρα τους. Το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο είναι το πρώτο και βασικό που χρειάζεται. Να πάψει το χάος και να μπει μια λογική.
Μετά να αναμορφώσουμε τις υπηρεσίες και τη διοίκηση, προσλαμβάνουμε 400 νέους υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν με ταχύτητα το νέο πλαίσιο. Να είναι καθαρό ποιους κρατάμε, ποιους επιστρέφουμε. Και να μη στοιβάζουμε κανέναν. Να είναι επίσης καθαρό πως η μαζική παρουσία στην ενδοχώρα είναι βάρος για τις τοπικές κοινωνίες. Θέλουν και αξίζουν βοήθεια. Ομως, τελικά να το πάρουμε όλοι απόφαση, και εκείνοι και εμείς, πως θα ζήσουμε μαζί. Με τους νόμους και τους κανόνες μας.
Πολύ ωραία τα λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης! Το πρόβλημα είναι η… αφροντισιά των δομών! Λύνεται μόλις πεταχτούν μερικά ακόμη εκατομμύρια ευρώ, λεηλατημένα από τις τσέπες Ευρωπαίων και Ελλήνων φορολογουμένων! Τι τον νοιάζει, δικά του είναι τα λεφτά; Θα προσλάβει και καμπόσους ακόμη για να … διαχειρίζονται το τσουνάμι που δεν σταματά! Κατά τα άλλα; Κατά τα άλλα, μας λέει “να το πάρουμε απόφαση” ότι θα ζήσουμε μαζί με τους μετανάστες. Όλοι μαζί, ναι! Πάνε οι πομφόλυγες περί… επιστροφών πια!
Μόνον που ο κάθε Χρυσοχοΐδης, ο κάθε πολιτικός που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις, θα στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και όχι στα 307 που θα πηγαίνουν τα “μεταναστόπουλα”, θα ζεί στο περίφρακτο και φυλασσόμενο σπίτι του και θα πηγαίνει ακόμη και σούπερ μάρκετ με πλήθος αστυνομικών να τον φυλούν. Ενώ εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να βιώνουμε στο πετσί μας τις συνέπειες της… πολυπολιτισμικότητας!