Δευτέρα, Οκτωβρίου 7

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Τις προηγούμενες ημέρες ασχοληθήκαμε με την απάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στην επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Βαρουφάκη και του Νύχτα25, για το πώς σκοπεύει να διαχειριστεί η Κυβέρνηση το έντονο μεταναστευτικό πρόβλημα.
Ας δούμε όμως τι άλλο περιείχε η ερώτηση του Βαρουφάκη, ώστε να καταλάβουν και όσοι κλείνουν τα μάτια, για το ρόλο που ήρθε να παίξει το νέο κόμμα, στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

"Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή πιστεύω ότι συμφωνείτε με τα πιο πάνω, σας ερωτώ:


Ποια η διαφορά της δικής σας πολιτικής από εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης που ενέδωσε στη συμφωνία Μέρκελ-Ερντογάν κανονικοποιώντας τις κακουχίες των μεταναστών στη Μόρια ως μέσο σηματοδότησης σε εν δυνάμει μετανάστες να μην έρθουν στη χώρα – στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ: PREVENTION THROUGH DETERRENCE δηλαδή ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ;".

-Λέει λοιπόν ξεκάθαρα ότι η θέση του κόμματός του είναι η μη αποτροπή όλων των εν δυνάμει μεταναστών που σκοπεύουν να έρθουν στη χώρα μας. Πάλι καλά που τους αναφέρει ως "μετανάστες" και όχι συλλήβδην όλους ως "πρόσφυγες".

Άλλο ερώτημα:
‘‘Πότε θα προβεί η Πολιτεία στο αυτονόητο βήμα της δημιουργίας πολλών μικρών δομών ανά την επικράτεια ώστε οικογένειες μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στη Μόρια να ενταχθούν στις, ανά την χώρα, τοπικές κοινωνίες με τρόπο που να ωφελεί τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και τους κατατρεγμένους που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας; Ή τελικά η Μόρια είναι η βάση του υποδείγματος στρατόπεδου συγκέντρωσης που θα κλωνοποιήσετε;".

-Προτείνει την ένταξη όλων των μεταναστών σε μικρές δομές σε όλη την επικράτεια. Αυτό α κ ρ ι β ώ ς που κάνει η ΝΔ.

Προχωράει ακόμη πιο πέρα:

‘‘Θα καταργήσετε τα ιδιότυπα εσωτερικά σύνορα στη χώρα, που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν κατοίκους των νησιών μας (Έλληνες και μετανάστες); Ή απλά θα αντικαταστήσετε με τείχη και τα συρματοπλέγματα με τα οποία θα αναβαθμίσετε τις διάφορες Μόριες;»

-Ζητάει να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση όσων μπαίνουν παράνομα μέσα στην χώρα, πριν ακόμη καταγραφούν και τους αποδοθεί ή όχι το δικαίωμα του ασύλου.
-Αδιαφορεί εντελώς για το ότι όλα σχεδόν τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ έχουν κλείσει τα σύνορα τους και για να δεχτούν ακόμη και 30-40 μετανάστες ή πρόσφυγες το συζητούν εβδομάδες.

-Εκεί στο Νύχτα25, γιατί π ε ρ ί σ κ ο τ α δ ι σ μ ο ύ π ρ ό κ ε ι τ α ι, δεν τους απασχολεί καθόλου η εθνική ασφάλεια;
-Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η κοινωνική συνοχή και οι αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών;
-Ποιους εκπροσωπεί τελικά αυτό το κόμμα της Ελληνικής Βουλής;
-Μήπως μόνο το Open Society του George Soros;

-Μήπως ήταν μια καλοστημένη ερώτηση για να δώσει ο Μητσοτάκης την επίμαχη απάντηση περί "περηφάνιας του για την πολυπολιτισμική κοινωνία που δημιουργείται σιγά σιγά", δίνοντας και αυτός τα διαπιστευτήρια του στους νεοταξικούς εγκέφαλους που κρύβονται πίσω από το μεταναστευτικό πρόβλημα;


Μιχαήλ Πατσίκας
https://eposellas.gr/