«Αλβανοί και Γεωργιανοί είχαν πάρει μαζικά ΑΜΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ κατακλύζοντας τα νοσοκομεία»!
Χιλιάδες Αλβανοί και Γεωργιανοί απέκτησαν ΑΜΚΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μαζί δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού παρουσίασε, μάλιστα, το έγγραφο με το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας εκπέμπουν SOS.

Όλα ξεκίνησαν το 2016, μετά το μεγάλο προσφυγικό κύμα. Η κυβέρνηση Τσίπρα άνοιξε τον δρόμο, ώστε να αποκτήσουν ΑΜΚΑ οι αιτούντες άσυλο. Φυσικά, δεν το εκμεταλλεύτηκαν μόνο οι Σύροι – που ήταν πρόσφυγες – αλλά και Αλβανοί και Γεωργιανοί.
Το αναφέρει η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εργασίας, η κ. Παρασκευή Τσάμη, τρεις μέρες μετά τις εκλογές, ενημερώνοντας τον Υπουργό, Γιάννη Βρούτση για την κατάσταση:
«Από την υπηρεσία μας έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει αθρόα προσέλευση πολιτών από την Αλβανία και τη Γεωργία που υποβάλλουν αίτηση για διεθνή προστασία και ως εκ τούτου αποκτούν το δικαίωμα να εκδώσουν ΑΜΚΑ, γεγονός το οποίο υποκρύπτει μαύρη και ανασφάλιστη εργασία».
Ενώ πάντως στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι το ήξεραν αυτό, δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιουλίου εξέδωσαν εγκύκλιο, βάσει της οποίας, όχι μόνον οι πρόσφυγες, αλλά και οι μετανάστες δικαιούντο να έχουν ΑΜΚΑ.
Ως συνέπεια, μάλιστα, υπήρξε μαζική… εισαγωγή εγκύων γυναικών από τις συγκεκριμένες χώρες, προκειμένου να γεννήσουν δωρεάν σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία!
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το Star, σε χειρόγραφο υπηρεσιακό σημείωμα στις 20.6.2019 – λίγο πριν τις κάλπες – προς την τότε αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου, η γενική διευθύντρια και οι αρμόδιοι τμηματάρχες προειδοποιούσαν πως διαφωνούν με την ρύθμιση γενίκευσης της χορήγησης ΑΜΚΑ, τονίζοντας πως δεν είχε προηγηθεί ανταλλαγή απόψεων, ούτε είχε ζητηθεί η γνώμη τους.
newsit.gr