Δευτέρα, Οκτωβρίου 14

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΤΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΣΟ;

Σύμφωνα με… ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, ο Ερντογάν Πασάς έδωσε εντολή τερματισμού της επιχείρησης κατά των Κούρδων και άμεσης αποχώρησης από την Συρία στα στρατεύματά του! Τι ήταν αυτό που τον τρόμαξε τόσο πολύ; 
Ούτε κάποια αλλαγή στάσης του Τραμπ, ούτε κάποια απόφαση των Ευρωπαίων. Αλλά, ένα μήνυμα του… προέδρου Πάκη!
Στην Ναύπακτο, λοιπόν, τις επετειακές εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου βρέθηκε η προεδράρα μας, κι έστειλε… αυστηρό και… ηχηρό μήνυμα προς τον Πασά, ότι οι αυθαιρεσίες του εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου δεν θα γίνουν ανεκτές από την… ΕΕ! Ιδού:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις που επιβάλλει η θεσμοθετημένη, από το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, δεν πρόκειται ν’ ανεχθεί, κατ’ ουδένα τρόπο, τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες στρέφονται ευθέως εναντίον της Ειρήνης και της σταθερότητας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πολλώ μάλλον όταν οι αυθαιρεσίες αυτές απειλούν και τα Σύνορα καθώς και την Επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οριοθετούνται από τα Σύνορα και από την Επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου.
Οι γραφικές, πλην όμως επικίνδυνες, αυτοκρατορικές φαντασιώσεις της Τουρκίας θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει και επισήμανε ότι αυτές οι φαντασιώσεις υπονομεύουν, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας, οιαδήποτε ευνοϊκή εξέλιξη της Ευρωπαϊκής της προοπτικής αλλά και των σχέσεών της με την Δύση γενικότερα».
Με τέτοιο… ηχηρό μήνυμα, ήταν να μην… πανικοβληθεί ο Πασάς και να μην τα παρατήσει όλα;