Αποδεδειγμένα δε θέλει να «ζυμώσει» -να αποτρέψει τον ερχομό των λαθρομεταναστών με τα μέσα που διαθέτει- η κυβέρνηση Κούλη και ρίχνει το «μπαλάκι» σε άλλους. Πρώτον για καλύψει τη δική της έλλειψη θέλησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος και δεύτερον, για να πουλήσει ελπίδες στον κοσμάκη,
πως κάποιοι άλλοι θα μας σώσουν από την πλημμυρίδα.

Έτσι, στα ΜΜΕ των παπαγάλων των Κούληδων δημοσιεύθηκε σήμερα η παρακάτω «είδηση»: 

«Την αύξηση της ναυτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς, όπως επισήμανε κατά τη διήμερη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, οι μαζικές μεταναστευτικές ροές αποτελούν πρόκληση ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Συμμαχίας…».

Θυμίζουμε, πως έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από τότε που ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πήρε επισήμως θέση σε τέτοιου είδους… εκκλήσεις – και μάλιστα όταν βρισκόταν στην Αθήνα. Ιδού τι δήλωσε σχετικά συνέντευξή του στην «Καθημερινή»: «Δεν έχει εντολή το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις βάρκες στο Αιγαίο. Η δική μας εντολή είναι να φέρουμε την Ελλάδα, την Τουρκία και την ΕΕ πιο κοντά».

Έλεος Κούληδες, όχι άλλο κάρβουνο!

 ethnikismos.net