Κυριακή, Οκτωβρίου 13

ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΥΡΔΩΝ: ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ

1
Ο Κούρδος αρχιστράτηγος Ρεντούρ Χαλίλ, έκανε έκκληση μέσω συνέντευξης Τύπου, να κλείσει τον εναέριο χώρο η διεθνής κοινότητα, για να βοηθήσει τους Κούρδους να δώσουν τέλος στη θηριωδία των Τούρκων.

«Το μόνο που ζητάμε από τον Διεθνή Συνασπισμό είναι να κλείσει τον εναέριο χώρο της βορειοανατολικής Συρίας», δήλωσε ο Κούρδος αρχιστράτηγος Ρεντούρ Χαλίλ το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο λόγος που ο Χαλίλ ζήτησε απαγόρευση πτήσεων πάνω από τα κουρδικά εδάφη στη Συρία, είναι για να σταματήσουν οι τουρκικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί.
Δίχως αεροπορική υποστήριξη στην τουρκική εισβολή, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) «τους έχουν» εύκολα Τούρκους και τζιχαντιστές συμμάχους τους.
Ο Ρεντούρ Χαλίλ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών:
«Προδοθήκαμε και απογοητευτήκαμε από τους φίλους μας […] τώρα δίνουμε δύο μάχες, μία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και μία υπερασπιζόμενοι τους εαυτούς μας απέναντι στην Τουρκία».
«Η Τουρκία ίσως να αποφάσισε την έναρξη του πολέμου, αλλά θα είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε τη λήξη του», τόνισε.
«Δεν ζητάμε από τον Διεθνή Συνασπισμό να πολεμήσει μαζί μας.
»Αλλά πρέπει να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους και να επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
»Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας».
Επιβεβαίωσε ότι από την Τετάρτη το απόγευμα μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, σκοτώθηκαν πολεμώντας τους εισβολείς 45 στρατιώτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
«Είναι καιρός για τον κόσμο να σταματήσει την τουρκική επέμβαση.
»Αυτοί που σκοτώθηκαν από την τουρκική επίθεση προηγουμένως πολεμούσαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος».
Επίσης ανέφερε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) βρίσκονται σε επαφή με τη Μόσχα και τη Δαμασκό με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία.
 makeleio.gr