Δευτέρα, Οκτωβρίου 28

Κώστας Παπαδάκης: «Πνίγονται άνθρωποι στην Μεσόγειο εξαιτίας της Ε.Ε και της Τουρκίας»

Κώστας Παπαδάκης: «Πνίγονται άνθρωποι στην Μεσόγειο εξαιτίας της Ε.Ε και της Τουρκίας»
Τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών κατηγόρησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης για το κύμα μεταναστών που παρατηρείται στην Ευρώπη.
Η παρέμβασή του έγινε στη συζήτηση για «την έρευνα και τη διάσωση στη Μεσόγειο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η ΕΕ με τις τεράστιες ευθύνες της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, όπως και οι σύμμαχοί της, είναι μέρος του προβλήματος των διογκούμενων προσφυγικών κυμάτων και όχι της λύσης του».

Επισήμανε ότι «η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, το Δουβλίνο κι όλες οι ευρωενωσιακές αποφάσεις, καταδικάζουν χιλιάδες μετανάστες σε πνιγμό στη Μεσόγειο. Σαν το νέο τραγικό ναυάγιο κοντά στην Κω με νεκρό ένα τρίχρονο παιδί. Την ίδια ώρα εγκλωβίζονται χιλιάδες άλλοι σε απάνθρωπες συνθήκες στα άθλια hot-spot, σαν τη Μόρια ή τη Σάμο, τα οποία πρέπει εδώ και τώρα να κλείσουν».
«Η πολιτική της ενίσχυσης των απελάσεων, της στρατιωτικοποίησης των συνόρων, της καταστολής αποτυπώνεται και στο νέο νομοσχέδιο για το άσυλο της κυβέρνησης της ΝΔ που ανακυκλώνει και οξύνει τα προβλήματα που προκάλεσε η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Παπαδάκης προσθέτοντας: «Καταδικάζουμε την αλλαγή της ουσίας της έννοιας του αιτούντος άσυλο πρόσφυγα, τη στοχευμένη επιχείρηση συρρίκνωσης των ήδη τσακισμένων δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών. Και οι μεν και οι δε είναι θύματα και δημιουργήματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επιβάλλει την άμεση μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αξιοπρεπείς, δημόσιες δομές φιλοξενίας, με μετάβασή τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους και την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο».
«Οι λαοί μπορούν σήμερα να βγάλουν συμπέρασμα και με την πάλη τους ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, να εναντιωθούν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να βάλουν εμπόδια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να απομονώσουν το δηλητήριο του ρατσισμού» κατέληξε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Πηγή:ΑΠΕ