ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΧΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ! Λαθροεισβολείς τον είχαν σχεδόν αποκεφαλίσει για μία κάμερα

simona
Το βράδυ της Τετάρτης η Ελεοώρα Μελέτη  φιλοξένησε στην εκπομπή της τη Σιμόνα Βιρτζίλι, η οποία πριν 8 χρόνια είχε απασχολήσει την επικαιρότητα όταν δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου ο άντρας της την ώρα που πήγαιναν στο μαιευτήριο.
Ήταν Μάιος του 2011, όταν ο Μανώλης Καντάρης κατευθύνονταν προς το σταθμευμένο του αυτοκίνητο κρατώντας την κάμερα με την οποία θα κατέγραφε την γέννηση του δεύτερου παιδιού
του. Τρεις δράστες του επιτίθενται για να τον ληστέψουν και τον τραυματίζουν θανάσιμα. Η σύζυγος του Σιμόνα Βιρτζίλι, ενώ ήταν ετοιμόγεννη, βρίσκει τον άνδρα της μέσα σε μια λίμνη αίματος στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς όπου έμεναν.
«Έφυγε για να φέρει το αυτοκίνητο. Στο κινητό δεν απαντούσε και 20 λεπτά αργότερα αποφάσισα ότι έπρεπε να κατέβω για να δω τι συμβαίνει. Η διαίσθηση ότι κάτι κακό συμβαίνει ήταν πάρα πολύ έντονη». Κατέβηκε με τη μητέρα της από το σπίτι. Η αστυνομία μόλις είχε προλάβει να αποκλείσει το σημείο με κόκκινη κορδέλα. Η γυναίκα είχε αποσπασματικές εικόνες από τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με την τραγωδία. «Είδα τα παπούτσια του, μετά το χέρι του και γύρω λίμνη αίματος. Δε με άφησαν να πλησιάσω. Λίγο πριν φύγω με ασθενοφόρο για το μαιευτήριο, τότε κατάφερα να δω το πρόσωπό του και να βεβαιωθώ τι είχε συμβεί».
Με δάκρυα στα μάτια ανέφερε πως το όνομα της κόρης της το διάλεξε μέσα στο ασθενοφόρο και δεν ήταν άλλο από το Εμμανουέλα, το όνομα που είχε δηλαδή και ο σύζυγός της. Παράλληλα, εξήγησε ότι από τις κάμερες ασφαλείας διαπίστωσε μαζί με τον δικηγόρο της ότι ο άντρας της δολοφονήθηκε μέσα σε 14 δευτερόλεπτα. «Καμία ποινή δε θα φέρει πίσω κάποιον. Όμως υπάρχουν δύο μικρά παιδιά που θα ρωτήσουν “μαμά τι έγινε ο κακός;”. Για τα παιδιά χρειάζεται η απόδοση της δικαιοσύνης», τόνισε η χήρα του Μανώλη Καντάρη. Επιπλέον, σημείωσε ότι ο μικρός της γιος δεν θυμάται τίποτα για εκείνη τη βραδιά και για όσες ακολούθησαν.  Με τη βοήθεια ψυχολόγων και παιδοψυχολόγων εξήγησε και στα δύο παιδιά της όλα όσα έγιναν.
Φτάνοντας προς το τέλος της συνέντευξης, η Σιμόνα Βιρτζίλι κατέληξε ότι «για όσους συνεχίζουν να ζουν χρειάζεται να έχουν ανθρώπους δίπλα τους. Υπήρξε άνθρωπος που βοήθησε τα παιδιά μου και είμαι ευγνώμων γι’αυτό», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος νέος σύντροφος στάθηκε στο πλευρό της ιδίας και των παιδιών της.
 makeleio.gr