Τρίτη, Οκτωβρίου 8

Η κυβέρνηση “το παίζει” σωστή, οι Περιφερειάρχες εισπράττουν τα εύσημα και οι Δήμοι θα πληρώσουν το λογαριασμό

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Χρειάσθηκαν τρεις κυβερνητικές συσκέψεις ανωτάτου επιπέδου για να μας πει η κυβέρνηση (στα λόγια) ότι συνειδητοποίησε το μέγεθος της απειλής από την εισβολή των δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών και να μας καταστήσει κοινωνούς του σχεδιασμού της.
Άμεσα μέτρα όμως δεν πάρθηκαν. Ούτε καν ανακλήθηκε η εξαγγελία της
υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου που (εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική) μας ενημέρωσε περιχαρής ότι το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ θα το εισπράττουν και οι παράνομα εισελθόντες εισβολείς από το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία, ή το Τσαντ (για να μην γράψω και τις 152 χώρες εισόδου λαθρομεταναστών).


Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Το μόνο που έκαναν, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, ήταν η μεταφορά 5.000 στην ενδοχώρα, για να αποσυμφορηθούν προσωρινά οι ντροπιαστικές εγκαταστάσεις των νησιωτικών Hot Spot. Και βέβαια, η αναγγελία της ειδικής νομοθεσίας (για την οποία συμφώνησαν χωρίς καμία αντίρρηση και οι 13 Περιφερειάρχες, που σημειωτέον πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία). Μια νομοθεσία που θα προβλέπει την αναλογική διασπορά -ες αεί- των παρανόμως εισερχομένων, στις 13 Περιφέρειες.
Έτσι, η κυβέρνηση ανακουφίζεται προσωρινά από ένα πρόβλημα αποσταθεροποίησης και εμφανίζεται (στα μάτια του κόσμου) ως αποτελεσματική και αποφασισμένη. Στην πραγματικότητα μεταθέτει το πρόβλημα, και τις συνέπειές του, στο μέλλον και στις Περιφέρειες.
Οι Περιφερειάρχες, με την σειρά τους, κάνουν το χατίρι στο κόμμα που τους εξέλεξε και στην κυβέρνηση από την οποία εξαρτώνται, γνωρίζοντας αλλά αποκρύπτοντας ότι το πρόβλημα θα φορτωθεί κατ’ ευθείαν στους Δήμους και τις Τοπικές Κοινωνίες, τις οποίες επιχειρούν να εξαγοράσουν λέγοντας, θα τους βάλουμε σε σπίτια όπου θα σας δίνουμε τα ενοίκια και σε ξενοδοχεία που θα είναι κλειστά λόγω τέλους της περιόδου. Έτσι, εκτός από τους κυβερνητικούς παράγοντες, και οι Περιφερειάρχες εμφανίζονται ως “ανθρωπιστές” και “προοδευτικοί”. Ίσως μάλιστα κάποιοι, πιο “μαχητικοί” να μας που «τι να έκανα, να πάω κόντρα στην κυβέρνηση και το νόμο»;
Οι Δήμοι και οι Έλληνες, ως τελικοί αποδέκτες των συνεπειών από την πληθυσμιακή αλλοίωση και την πολιτισμική Βαβέλ, θα κληθούν και θα πληρώσουν τον αρχικό λογαριασμό. Την εξόφληση όμως του τελικού λογαριασμού θα την πληρώσουν οι επόμενες γενιές και πιθανόν η Ελλάδα που θα απολέσει την ιδιότητα της “Μήτρα του Ελληνισμού”.
Οι πολίτες (πολίτες και όχι ψηφοφόροι) θα έπρεπε να πουν, σε όλους αυτούς που μας διοικούν, ότι «σας εκλέξαμε για να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα του παρόντος και του μέλλοντος με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και όχι να μας κοροϊδεύετε δίνοντας παυσίπονα σε καρκινοπαθείς». Δεν το λένε όμως. Τους δίνουν πολιτικό χρόνο, αρκούμενοι στο δεκάευρο που, τους έκαναν έκπτωση (σε μηνιαία βάση) από τον παράνομο ΕΝΦΙΑ. Τους δίνουν ανοχή (άρα και συνενοχή) έναντι των όσων έρχονται λόγω των δεσμεύσεων του πολιτικού κατεστημένου έναντι των Ευρωπαίων συνεταίρων τους και των οικονομικών αφεντικών τους.
Ξεχνάνε ότι 
Υ.Γ. Ικανοποιώντας τις ανάγκες του γνωστού σεναριογράφου, ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στη θεατρική σκηνή παίζοντας τον ρόλο του και εκφωνώντας τις ατάκες του. «Εμείς θέλουμε την ενσωμάτωση όλων των μεταναστών και όχι κατασταλτικά μέτρα αποτροπής της εισόδου στην χώρα» δηλώνουν τα στελέχη του, βάζοντας έτσι πλάτη στην  Κυβέρνηση με το να χαρίζουν εύσημα στην ανύπαρκτη αποτρεπτική πολιτική της ενώ συγχρόνως ζυμώνουν στην κοινωνία τη νέα πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν οι ορντινάτσες των κυρίαρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΠΗΓΗ: http://koinosparanomastis.blogspot.com/2019/10/blog-post_4.html
 akromolio.gr