Πέμπτη, Οκτωβρίου 31

ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑ ΤΕΛΟΣ: ΤΟ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ «ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ» ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Γράφει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος
  1. Από το Φύλλο Συκής στο «Εθνόσημο»
Θέλει ο Κούλης να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν τον αφήνει: Κάποιοι τον είχαν διαβεβαιώσει πως η υπογραφές Τσίπρα-Κοτζιά ήταν αρκετές για να απαλλάξουν την κυβέρνηση ΝΔ από κάθε ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες που θα είχε η «πιστή εφαρμογή» της επαίσχυντης διακρατικής Συμφωνίας με τα Σκόπια, δηλαδή την οριστική απεμπόληση εθνικής ιστορικής ταυτότητας, κληρονομιάς και κυριαρχίας στην Μακεδονία των Ελλήνων.


Ήταν δηλαδή διατεθειμένος ο Κυριακος Μητσοτακης να ολοκληρώσει το έγκλημα Τσίπρα-Κοτζιά, εφόσον θα κρατούσε ένα τελευταίο «φύλλο συκής»: το πρόσχημα «πίεσης προς την γειτονική χώρα», σαν αυτό που επί 30 χρόνια δοκιμάστηκε τόσο «επιτυχώς» με την Τουρκία — δηλαδή την απειλή «ελληνικού βέτο» στην «ευρωπαϊκή πορεία» των υποψηφίων για ένταξη στην ΕΕ, Αλβανία και Σκόπια.
Ήρθε όμως το αναπάντεχο βέτο του Γάλλου Προέδρου για να κάψει όχι μόνο το φύλλο συκής των Αθηνών αλλά και το ελάχιστο έρεισμα θεσμικής εγκυρότητας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντί να συνετιστεί από τη σφαλιάρα του Μακρόν, ο Μητσοτάκης κάνει πως δεν κατάλαβε, ενώ ζητάει από τον ελληνικό λαό και τα ρέστα!
Κάνει πως δεν κατάλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών (και το επίσημο όνομα «Βόρεια Μακεδονία») είναι πια κενό γράμμα στα Σκόπια. Θα κοσμεί τα καρτελάκια των Σκοπιανών αξιωματούχων στις συνεδριάσεις του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ — τίποτα άλλο. Αλλά μέσα κι έξω από τα Σκόπια, «χώρα με όνομα Μακεδονία είναι μόνο μια — Εσείς Έλληνες εμείς Μακεδόνες», διαλαλεί ο Ζάεφ από το καλοκαίρι 2018.

Αυτό συμβαίνει, όχι επειδή το βέτο Μακρόν «πείσμωσε» τους Σκοπιανούς, αλλά επειδή ενεργοποίησε κάποια «ψιλά γράμματα» της Συμφωνίας, τα οποία — όπως και πολλά άλλα που έχουν αποκρυφτεί από την ελληνική κοινή γνώμη — ευνοούν σκανδαλωδώς το «Δεύτερο Μέρος» έναντι του «Πρώτου».
Συγκεκριμένα, το Άρθρο 1 παρ. 10 της Συμφωνίας προβλέπει: «Σε ότι αφορά έγγραφα και υλικό αποκλειστικής εσωτερικής χρήσης η προσαρμογή τούτων στην ονομασία και ορολογίες του άρθρου 1 παρ. 3, θα γίνει σε συνάρτηση με το άνοιγμα του αντίστοιχου διαπραγματευτικού κεφαλαίου της ΕΕ και θα ολοκληρωθεί ΕΝΤΟΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ».
Δηλαδή, ακόμα και αν άρχιζαν αύριο οι διαπραγματεύσεις με ΕΕ, η εσωτερική χρήση του δήθεν σύνθετου ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» θα μπορούσε να καθυστερήσει επ’ αόριστον, αφού δεν διευκρινίζεται η «αντιστοιχία» των διαπραγματευτικών κεφαλαίων της ΕΕ με τις «χρήσεις» του νέου ονόματος σε εσωτερικά έγγραφα.

Συνεπώς, όσο πιο γρήγορα καταργηθεί και στην Ελλάδα η Συμφωνία, τόσο το καλύτερο για την ανάκτηση Αξιοπρέπειας στη μία και μόνο ελληνική Μακεδονία. Πάντως τα Σκόπια δεν βιάζονται για την ουσιαστική τήρηση των όρων της Συμφωνίας στο ορατό μέλλον.
Γι αυτό ο πονηρός Ζάεφ συνέχισε και μετά την κύρωση της Συμφωνίας να χρησιμοποιεί το σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στα νέα σχολικά βιβλία, διαβατήρια και ταυτότητες των Σκοπιανών. Έσπευσε μάλιστα μετά το Γαλλικό βέτο να ανακοινώσει δήθεν «πρόωρες» εκλογές σε... έξι μήνες (Απρίλιο 2020) όταν θα έχει γίνει φανερό πως η χώρα του ήδη μονοπωλεί ...erga omnes κάθε τι το «μακεδονικό», αφαιρώντας έτσι πόντους από την «εθνικιστική» προπαγάνδα των αντιπάλων του, βουλγαρόφιλων του VMRO.

Εξάλλου εφαρμόζοντας το Άρθρο 1 παρ. 3(ζ), τα Σκόπια έχουν κατοχυρώσει στον ΟΗΕ χωρίς την παραμικρή επίσημη ελληνική αντίρρηση, ένα λεπτομερή κατάλογο από χρήσεις των όρων «Μακεδόνας, μακεδονικός» — όλα σκέτα βέβαια, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό. Ταυτόχρονα έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ τη χρήση των όρων «Βορειομακεδόνας, βορειομακεδονικός» και φυσικά του όρου… «σκοπιανός»!

Γι αυτό οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου, συμβουλεύουν τον Μητσοτάκη να χρησιμοποιεί τους όρους «η γείτων χώρα», «οι γείτονες», το «γειτονικό κράτος», παραμερίζοντας σιγά-σιγά από το δημόσιο λόγο ακόμα και τον όρο «Σκόπια».
Όλα αυτά όμως τα γνώριζε ο αρχηγός της ΝΔ όταν διαβεβαίωνε το κόμμα του μετά τις εκλογές πως θα απαιτούσε την «απαρέκκλιτη εφαρμογή της συμφωνίας» και πως “το δικαίωμα του βέτο στην πορεία της γείτονος στην ΕΕ δεν θα το απεμπολήσω».
Κατόπιν τούτου, ήταν φυσικό να χάσει την ψυχραιμία του ο έλληνας πρωθυπουργός όταν ο Πρόεδρος της Γαλλίας αφαίρεσε το τελευταίο φύλλο συκής από την Αθήνα.

Αντί δηλαδή ο petit Koulis των Γαλλικών ΜΜΕ να παγώσει την εφαρμογή του «Νόμου» των Πρεσπών στο εσωτερικό της πατρίδας μας, όπως κάνουν τα Σκόπια, παύοντα π.χ. ο φερόμενος ως Πρωθυπουργός ξεστόμισε νέα ύβρη κατά της αξιοπρέπειας των Ελλήνων μέσα στην Θεσσαλονίκη λέγοντας:
"Δεν θα προσβάλω το εθνόσημό μας, έστω κι αν κάποιοι άλλοι έβαλαν την υπογραφή τους"!!!
Εννοούσε πως δεν θα καταργήσει τη συμφωνία, παρόλο που έχει πολιτική υποχρέωση προς τους ψηφοφόρους του, επειδή «άλλοι» την είχαν υπογράψει.
Τι θέλει να πει όμως βάζοντας το "εθνόσημο" υπεράνω της ψήφου και της βούλησης του ελληνικού λαού; Μήπως ντρέπεται να κάνει χρήση του όρου "Ελληνική Σημαία" επειδη δεν ενοχλείται να ακούει καθιστός μπροστά της τον Εθνικό Ύμνο; - Αυτό δεν είναι χειρότερη προσβολή στο "εθνόσημο".

Πολλοί σχολιαστές τραβούσαν τα μαλλιά τους προσπαθώντας να ερμηνευσουν τι κρύβεται πίσω από έναν μητσοτακικό πομφόλυγα που θα ζήλευε ακόμη και ο Τσιπρας. Τους διέφυγε όμως το "πλαίσιο" της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου γινόταν συζήτηση για την προστασία της ονομασίας προέλευσης των προϊόντων της Μακεδονίας.
Ξεχάστε λοιπόν κάθε σκέψη παγώματος, κατάργησης ή Ακύρωσης της Συμφωνίας, συνέχισε ο Μητσοτάκης, "τώρα πλέον θα στραφούμε στην ενίσχυση των μακεδονικών προϊόντων μας"!
Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως η προστασία είναι εφικτή με την κατάλληλη επιλογή εμπορικών σημάτων και προώθηση του Μακεδονικού brand έτσι ώστε να είναι σαφώς ευδιάκριτη η ελληνικότητά των προϊόντων της Μακεδονίας.
Και πάλι, τέτοια «αυτονόητα» δεν ισχύουν στην μετασυριζαία διακυβέρνηση της ΝΔ!

Είναι τόσο ακραία η εθνοφοβία των διαδόχων του ΣΎΡΙΖΑ που παρέκαμψαν με περιφρόνηση μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της ομαδας του σάιτ Macedonianproducts.gr με επικεφαλής την Αφροδίτη Λατινοπούλου, για την καθιέρωση διεθνούς Μακεδονικού brand name. Σε συνεργασία με τοπικά επιμελητήρια, εμπορικούς συλλόγους και σωματεία, παρείχαν ενημέρωση κυρίως σε καταναλωτές του εξωτερικού για την γεωγραφική θέση της Μακεδονίας και την προέλευση των μακεδονικών προϊόντων.

Δημιούργησαν το λογότυπο MACEDONIAN PRODUCTS GREECE και προώθησαν την ιδέα της καθιέρωσής του ως ενιαίου λογοτύπου σε όλα τα προϊόντα τα οποία φέρουν στην επωνυμία τους το όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγα του.
Αντί να αγκαλιάσουν αυτή την κίνηση, ο ΣΕΒ των ντόπιων εμπόρων και βιομηχάνων (ΣΕΒΕ), το Υπουργείο Ανάπτυξης, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αγνόησαν παντελώς την ομάδα της Λατινοπούλου για να εμφανίσουν ένα περίεργο λογότυπο που μόνο ελληνικότητα δεν απεικονίζει.
Στη θέση της ελληνικής σημαίας ως φοντου του λογοτύπου, οι σχεδιαστές του ΣΕΒ έβαλαν στο κέντρο το ελληνικό γράμμα «μ» που είναι γνωστό σε ελάχιστο κόσμο εκτός Ελλάδας ως μαθηματικό σύμβολο, ενώ θυμίζει και σύμβολα δανεισμένα από άλλα αρχαία αλφάβητα όπως το εβραϊκό και το ρουνικό.

Γίνεται έτσι φανερό πως δεν είναι μόνο η υπουργός Παιδείας κυρία Κεραμέως που έχει στρατευθεί με υπερηφάνεια στο όραμα του αφελληνισμένου «πολυπολιτισμικού» χώρου διερχόμενων αλλοεθνών. Εκτός του Μητσοτάκη, ολόκληρος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) θολώνει τα νερά του ελληνικού brand name, ενάντια στα ίδια τα συμφέροντα των μελών του.

Ο Μητσοτάκης θεώρησε πως η Macedonia με c είναι πιο γνωστή στο Google ως Σκοπιανή ενώ η Makedonia με k είναι πιο κοντά στην ελληνική εκδοχή. Οι Σκοπιανοί θα γελάνε με την γκάφα καθώς η Λατινική γραφή του όρου στο δικό τους
γλωσσικό Ιδίωμα είναι «Makedonija».
Αλλά περισσότερο γέλιο κρύβεται στη φράση «The Divine Great Land». Το Divine, λένε οι φωστήρες, παραπέμπει στους ...θεούς του Ολύμπου ενώ το Great στον ...Μέγα Αλέξανδρο!

Περιττόν να επισημάνουμε βέβαια οτι Μητσοτάκης και ΣΕΒΕ, με τη λέξη Μακεδονία στο λογότυπο, νομιμοποιούν τη χρήση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Macedonia) σκέτο, για τα Σκόπια, όπως το αναφέρει αδιακρίτως στα Αγγλικά η Συμφωνία των Πρεσπών στα άρθρα 1.3 και 7. Αίσχος!

  1. Στη Σκιά των Κοσμοκρατόρων

Ακόμα και η Κασσάνδρα του σώφρονος Καραμανλισμού, ο Μανώλης Κοττάκης, σηκώνει τα χέρια ψηλά με την νέα τροπή που παίρνει η εμμονή άνευ όρων στην τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την βραδυφλεγή βόμβα τού Μακρόν.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Διευθυντή της πάλαι-ποτέ συντηρητικής εφημερίδας «Εστία», ο αναίσχυντος ΣΥΡΙΖΑ «επιχαίρει» αντί να ολοφύρεται μπροστά στον μέγα κίνδυνο να επιλέξει «η γείτων χώρα» (SIC) το σκέτο «Μακεδονία», γράφει ο Διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», λες και αυτή η επιλογή των Σκοπίων δεν είχε προβλεφθεί ήδη και μέσα στο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών,όπως δείξαμε Παραπάνω..
«Λυπηρό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της αποφάσεώς της να χαρίσει το όνομα έστω σύνθετο, χωρίς να διασφαλίσει την εφαρμογή του ακόμα και στην περίπτωση που προέκυπτε μείζων εμπλοκή ...με την ΕΕ».
Σιγά την μείζονα εμπλοκή! Μια απλή ανάγνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έπειθε πως η Συμφωνία δεν έγινε για να τηρηθεί αλλά για να ακυρωθεί από τους Σκοπιανούς σε στιγμές απόλυτης αδυναμίας της Ελλάδας να την καταργήσει πρώτη.

Ο Μακρόν έχει προ πολλού ξεκαθαρίσει στην Μέρκελ πως δεν πρόκειται να επιτρέψει νέα διεύρυνση της ΕΕ αν δεν διασφαλίσει πρώτα την πολιτική «εμβάθυνσή» της με αυξημένες εξουσίες στις Βρυξέλλες και κοινό Προϋπολογισμό.
Την ίδια στάση ενάντια στη διεύρυνση τηρούν μαζι με τη Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία, που επίσης συμφώνησαν με το γαλλικό βέτο στις Βρυξέλλες.
Γι αυτό, εκτός από το βέτο στην πρόσκληση της ΕΕ προς τα Σκόπια και την Αλβανία, το Παρίσι έπαιξε ενεργό ρόλο υπέρ της συμφωνίας Brexit που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου.

Δεν υπήρχε περίπτωση το Ηνωμένο Βασίλειο να αποδεχτεί ποτέ τη γαλλική ατζέντα μεταφοράς επιπλέον εξουσιών από το Γουέστμινστερ στις Βρυξέλλες, ιδίως μετά τον σεισμό του δημοψηφίσματος του 2016.
Αντίθετα, η Γερμανία στηρίζει κάθε φυγόκεντρη τάση στην Ευρώπη που αποδυναμώνει τους ανταγωνιστές της, αλλά ταυτόχρονα της επιτρέπει να αστυνομεύει με ανελέητη σκληρότητα τον «ζωτικό» της χώρο στην ευρωζώνη.
Άλλωστε, τα λοιπά Νατοϊκά προτεκτοράτα των Βαλκανίων η μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας (Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βοσνία) έχουν ως κύριο νόμισμα στην εσωτερική αγορά τους το ...ευρώ παρόλο που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.

Αποκλείοντας μια κοινή δημοσιονομική πολιτική, το Βερολίνο χρησιμοποιεί ως όπλο το ευρώ/μάρκο και ως οδοστρωτήρα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως συνέβη στην Ελλάδα την δεκαετία των μνημονίων.
Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Γάλλος πρόεδρος, δικαιολόγησε τη στάση του χαρακτηρίζοντας τους μηχανισμούς διεύρυνσης της ΕΕ «αναποτελεσματικούς και απογοητευτικούς» και υποστήριξε πως μέχρι να αναθεωρηθούν οι εν λόγω μηχανισμοί θα είναι αρνητικός στην ένταξη νέων κρατών στην Ένωση.

Εξάλλου, σημαντικός παράγων στη σκλήρυνση της στάσης του Παρισιού απέναντι στον ηγεμονισμό του Βερολίνου είναι η πιθανολογούμενη μεταστροφή των πρώην εργοδοτών του Μακρόν, των διαβόητων κοσμοκρατόρων του Χρήματος, οι οποίοι διαβλέπουν κίνδυνο εκτροχιασμού των σχεδίων της Παγκοσμιοποίησης και την ανάγκη προσεταιρισμού κάποιων «συστημικών» αντιπάλων της, όπως Τζονσον, Πούτιν, Ορμπάν, Μακρόν και Τραμπ.

Αυτό υπήρξε μάλλον πρόσθετος λόγος πανικού εκ μέρους του καθεστώτος εσωτερικής κατοχής στην Ελλάδα, που βιάστηκε να υποταχθεί στα πιο ανθελληνικά κυκλώματα της Νέας Τάξης για να ανακαλύπτει τώρα πως τελεί υπό ομηρία, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος της Δύσης ανθίσταται όλο και πιο ενεργά, αλλά με την Ελλάδα απούσα.
Ο πανικός εκφράστηκε στα καλά καθούμενα με άλλο περίεργο ξέσπασμα του Μητσοτάκη εναντίον του Τραμπ, φτάνοντας στο σημείο να επεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον πως διχάζει την Αμερικάνικη κοινωνία.

«Οἱ Ἡνωμένες Πολιτεῖες εἶναι, πιά, φανερό ὅτι σέ πολλά ἐπίπεδα βιώνουν ἕναν διχασμό. Ἀνάμεσα στά οἰκονομικά καί γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, πού ἀνέκαθεν ἁπλώνονταν διεθνῶς, καί σέ ἐπιλογές ἀπομονωτισμοῦ πού ἀντανακλοῦν ἐσωτερικές ἀντιφάσεις. Αὐτό, πιά, ἐκδηλώνεται καί μέ τρόπους συχνά ἀπροσδόκητους, αἰφνιδιαστικούς, κάτι τό ὁποῖο μέ τή σειρά του ἀμφισβητεῖ ἀρκετές παγκόσμιες “σταθερές” ὅπως τίς ξέραμε.»

Φαίνεται πως το κύκλωμα της Σκιώδους Εξουσίας που κυβερνά την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία περνάει τη δική του φάση διχασμού η οποία αντανακλάται στις σπασμωδικές κινήσεις του Μητσοτάκη καθώς αντιλαμβάνεται πως είναι και πάλι έρμαιο των ηττημένων στην παγκόσμια σκακιέρα, δηλαδή Γερμανών και Τούρκων.

http://teleytaiaexodos.blogspot.com