Μετανάστευση ή «ειρηνική» εισβολή μουσουλμάνων;


Χαράλαμπος Πάζαρος
Το φαινόμενο της μετανάστευσης κατάντησε μάστιγα, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα. Για κράτη με μικρό πληθυσμό και έκταση όπως είναι και η Κύπρος, το μεταναστευτικό αποτελεί έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα στις μικρές κοινωνίες τους. Για την Κύπρο δε ειδικότερα, το μεταναστευτικό παίρνει και εθνική διάσταση αφού μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών καταφθάνει στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχόμενων εδαφών μας. Το γεγονός επίσης ότι όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορα τους και δεν δέχονται άλλους μετανάστες, έχει ως αποτέλεσμα, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, να τους φορτωθούμε εμείς, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Η μαζική εισροή μουσουλμάνων μεταναστών στη Ευρώπη δεν πρέπει να μας απασχολήσει μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους αφού οι αριθμοί έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν είναι καθόλου υπερβολή να χαρακτηριστεί και ως «ειρηνική εισβολή» από την στιγμή που η δημογραφική αλλοίωση των κρατών που τους φιλοξενεί αναμένεται να είναι τόσο έντονη κατά τα επόμενα χρόνια που θα απειλήσει την θρησκεία, την κουλτούρα και τον όλο χαρακτήρα του κράτους που τους αποδέχεται. Οι μουσουλμάνοι μετανάστες επιλέγουν συνειδητά ευρωπαϊκές χώρες ως την νέα χώρα διαμονής τους και εύλογα κάποιος μπορεί να διερωτηθεί γιατί δεν επιλέγουν αραβικές χώρες να μεταναστεύσουν που η κουλτούρα και νοοτροπία είναι κοινή. Έχει αποδειχτεί ότι η πολιτική χορηγίας επιδομάτων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τροφοδοτεί το μεταναστευτικό και αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναγνωρίσει την αποτυχία της στην πολιτική που μέχρι σήμερα εφαρμόζει και να εξετάσει την αποκοπή όλων των επιδομάτων που λαμβάνουν οι μετανάστες από τα ταμεία της. Αν αποκοπούν πλήρως τα επιδόματα, οι αφίξεις μεταναστών από χώρες της ανατολής θα περιοριστεί και θα παραμείνει μόνο αυτός ο αριθμός που πραγματικά έχει λόγο μετανάστευσης και όχι γιατί προσφέρονται ψηλά επιδόματα ή γιατί θα απολαμβάνει δωρεάν δικαιώματα.
Ειδικά για την Κύπρο, δεδομένου του δημογραφικού δυναμισμού που παρουσιάζουν οι εισερχόμενοι μετανάστες και με βάση τα στατιστικά ότι μία μουσουλμάνα γεννά κατά μέσο όρο πέντε παιδιά, σε συνδυασμό με την δημογραφική παρακμή της δικής μας πλευράς όπου μάλιστα η Κύπρος κατέγραψε αρνητική πρωτιά στις γεννήσεις με μέσο όρο ένα μόνο παιδί ανά κάθε κύπρια γυναίκα, κατατάσσεται η χώρα μας στον πυθμένα των ποσοστών γονιμότητας της Ε.Ε. Ο κίνδυνος δημογραφικής μετάλλαξης μας είναι ορατός στα επόμενα 20 χρόνια, κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε μειονότητα μέσα στη ίδια μας την χώρα, οι γερασμένοι ελληνοκύπριοι με πολύ μεγάλο μέσο όρο ηλικίας αριθμητικά θα μειονεκτούν έναντι του πολύ νεανικού μουσουλμανικού πληθυσμού. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, οι μουσουλμάνοι μετανάστες θα αποκτήσουν σύντομα ισχυρή πολιτική βάση και τίποτα δεν θα σταματήσει τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τα δεδομένα της Κύπρου, όχι μόνο την μικρή εδαφική έκταση και τον αντίστοιχο μικρό πληθυσμό της αλλά και την δημογραφική αλλοίωση που ήδη έχει υποστεί το νησί μετά την τούρκικη εισβολή του ΄74. Η Τουρκία ήδη εδώ και αρκετά χρόνια προβαίνει σε ενέργειες δημογραφικής αλλοίωσης της Κύπρου στις κατεχόμενες περιοχές με την διοχετεύτεση παράνομων Τούρκων εποίκων οι οποίοι αποτελούν σήμερα την πλειοψηφία έναντι των νομίμων τουρκοκυπρίων κατοίκων. Η Τουρκία έχει μεταμορφώσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό σε ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της, εκμεταλλεύεται το φαινόμενο και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ολοκλήρωση των επεκτατικών της σχεδίων προωθώντας από το έδαφος της μουσουλμάνους πρόσφυγες στις ελεύθερες περιοχές. Ουσιαστικά η Τουρκία προβαίνει σε έναν νέο εποικισμό εις βάρος της ελεύθερης Κύπρου εκμεταλλευόμενη την αδυναμία ελέγχου της πράσινης γραμμής στέλνοντας μας μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες.
Από πλευράς μας, ως κράτος θα πρέπει πρωτίστως να δώσουμε αυξημένη βαρύτητα στα μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και ελέγχου της κατάστασης που δημιουργήθηκε επιδιώκοντας:-
Α. Αυστηρή φρούρηση των ακτών μας, αύξηση των ελέγχων στα οδοφράγματα και σχολαστική επιτήρηση της πράσινης γραμμής με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα
Β. Αυστηρή εφαρμογή των κανόνων εργασίας πολιτών από τρίτες χώρες και ειδικά από χώρες της ανατολής
Γ. Να αυξηθούν οι έλεγχοι για τις βίζες και τις άδειες παραμονής
Δ. Να συμπληρωθεί άμεσα η υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την εύρυθμη λειτουργία τους
Ε. Να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνεται ανακατανομή των προσφύγων κατ’ αναλογία του πληθυσμού μας
Στ. Να επιστρέφονται στη χώρα καταγωγής τους οι απορριφθέντες αιτητές πολιτικού ασύλου
Οι αρμόδιοι φορείς του τόπου οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα με μέτρα αντιμετώπισης και ελέγχου του φαινομένου που μας έπνιξε, το θέμα της μετανάστευσης θα πρέπει να τοποθετηθεί ψηλά στην διεθνή ατζέντα της Κύπρου αφού μετά το κυπριακό είναι το πιο σοβαρό θέμα που μας απειλεί.
Το 1974 έγινε μια βίαιη εισβολή που έληξε με κατοχή της μισής μας πατρίδας, σήμερα γίνεται μια ειρηνική εισβολή με πρόσχημα την μετανάστευση από μουσουλμάνους και αν αυτό δεν γίνει έγκαιρα κατανοητό από εμάς, ότι δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι πλέον ούτε προσφυγικό, ούτε μεταναστευτικό, αλλά είναι μια «ειρηνική εισβολή», σύντομα η κατάσταση αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη.
Ο Χριστιανισμός απειλείται, οι μουσουλμάνοι μανιωδώς αφανίζουν κάθε χριστιανικό στοιχείο στην Μέση Ανατολή, μαζικές δολοφονίες, αποκεφαλισμοί, βιασμοί χριστιανών και καταστροφή κάθε συμβόλου, μνημείου ή περιουσίας των χριστιανών είναι καταγραμμένα με μελανό χρώμα στη παγκόσμια ιστορία. Οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας δεν θα σταματήσουν στην Συρία, ακολουθεί η Θράκη, το Αιγαίο και η Κύπρος, στην περίπτωση αυτή, όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι που εγκαταστάθηκαν στην πατρίδα μας, τι θα πράξουν;;
Η Κύπρος είναι κατ’ αναλογία το κράτος-μέλος που δέχεται τους περισσότερους μετανάστες τα τελευταία 3 χρόνια βάση επίσημων στοιχείων. Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν το μέγεθος του προβλήματος και τους πολύπλευρους κινδύνους που εγκυμονούνται, μέχρι το τέλος του 2019 οι αιτήσεις θα διπλασιαστούν σε σχέση με το 2018, υπολογίζονται σε 19.000 έναντι 8.000 το 2018 και γενικά κάθε χρόνο σημειώνεται σημαντική αύξηση στον αριθμό τους. Επιβάλλεται χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση να εξευρεθούν οι φόρμουλες που θα θέσουν υπό έλεγχο το φαινόμενο και που θα σταματήσουν την ανεξέλεκτη εισροή τους γιατί θα κλαίμε όλοι επί ερειπίων σε λίγα χρόνια.
*O ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΖΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΣΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ
infognomonpolitics