Πέμπτη, Οκτωβρίου 10

Εντρομος ο Klaus Regling από την εκτίναξη των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

Αυξηθηκαν στο 45,6% απο 36,3% στη διαρκεια του ετους

-Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας
H “σιωπηλή” εκτίναξη των κόκκικων δανείων στην Ελλάδα στη διάρκεια του τελευταίου έτους έχει τρομάξει τους θεσμούς οι οποίοι με τη σειρά τους 10 χρόνια τώρα δεν φρόντισαν να λυθεί το πρόβλημα παρά τα 3 Μνημόνια.
Ετσι σύμφωνα με τη φετινή έκθεση ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum – WEF) η Ελλάδα υποχώρησε στην 115η θέση, από την 114η πέρυσι.
Μεταξύ των αιτιών είναι η αύξηση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων
(45,6% επί του συνόλου των δανείων, σύμφωνα με την έκθεση, από 36,3% που αναφέρεται στην αντίστοιχη έκθεση του 2018).
Την άποψη ότι η διαδικασία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα εξέφρασε (έντρομος)  ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο “Ηρακλής” της ελληνικής κυβέρνησης.
“Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας καθώς το ποσοστό τους είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη”, σημείωσε ο Κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι παρ’ όλο που υπάρχει μια μείωση που αποτελεί πρόοδο, το σημείο εκκίνησης ήταν πολύ υψηλό.
Ως εκ τούτου, ανέφερε ότι είναι καλό που η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωσή τους, ενώ γνωστοποίησε ότι το εν λόγω ζήτημα, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα σε συνάντησή τους αργότερα σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
“Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παίξουν και πάλι το ρόλο που παίζουν σε κάθε υγιή οικονομία, παρέχοντας δάνεια”, κατέληξε ο Κ. Ρέγκλινγκ.
kourdistoportocali.com