Δευτέρα, Οκτωβρίου 28

MACEDONIA VS MAKEDONIA

Macedonia vs Makedonia
Όσοι πιστεύουν ότι η αυλαία του «Μακεδονικού» έπεσε με την τελευταία ήττα της Ελλάδος σχετικά με τα εμπορικά προϊόντα, είναι σε βαθιά πλάνη. Τώρα ξεκινά η κατηφόρα…
«Made in Macedonia» λοιπόν, τα προϊόντα των Σκοπίων και «Made in Makedonia» τα Ελληνικά.
Μετά από δεκαετίες αγώνων, σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο και στο εσωτερικό, μετά από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έγιναν ποτέ, μετά από κινητοποιήσεις οργανώσεων ομογενών, μετά από «ανεξάρτητους-συμμάχους» διαμεσολαβητές, οι Έλληνες του σήμερα, καταφέραμε να διασώσουμε όχι την Μακεδονία, αλλά μόνο ένα γράμμα της, το «Κ».

Αυτό με δυο λόγια σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να μας πει «κερατάδες». Το καλύτερο που μπορεί να μας προσάψει είναι «cερατάδες».
Επακόλουθα αυτών των εξελίξεων είναι (για εμένα) τέσσερα συμπεράσματα: ένα εξοργιστικό, ένα τρομερό, ένα αναπόφευκτο κι ένα επιβεβλημένο.
Το εξοργιστικό είναι πως, οι άμεσα υπεύθυνοι αυτής της ιστορικού μεγέθους ήττας, τουτέστιν οι πολιτικοί που για δεκαετίες κυβέρνησαν, αλλά και εκείνοι που στήριξαν δια της ψήφου των, την συμφωνία των Πρεσπών, θριαμβολογούν!
Δηλαδή από την μία απέτυχαν να προστατεύσουν την Ιστορία, τα κεκτημένα, το γεωπολιτικό μέλλον και τα εμπορικά συμφέροντα της Ελλάδος, απέτυχαν να υλοποιήσουν την –με κάθε τρόπο- ξεκάθαρα εκφρασμένη θέληση των Ελλήνων, απέτυχαν να διασώσουν την χώρα από διεθνή εξευτελισμό και παρόλα ταύτα, προσπαθούν ακόμη και τώρα, την τελευταία ώρα, να μας εξαπατήσουν ώστε να αισθανθούμε όχι «cερατάδες» αλλά νικητές.
Το τρομερό είναι πως, το εκλογικό σώμα, είτε στήριξε τον δήμιο της Μακεδονίας Συριζα, είτε την συνένοχη – ηθική αυτουργό Νέα Δημοκρατία! Και ακόμη και σήμερα, αρνείται αυτό το κομμάτι της κοινωνίας (πλειοψηφικό κομμάτι), να θεραπευθεί από την σχιζοφρενική κατάσταση του «υπέρ της Μακεδονίας αγώνα, στο πλευρό των θητών». Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει και μια μερίδα Ελλήνων, που θα παράγουν προϊόντα, θα ψωνίζουν στα μαγαζιά και θα τζογάρουν στα καζίνο, των «Made in Macedonia» γειτόνων μας.
Το αναπόφευκτο είναι πως, τίποτε δεν τελείωσε εδώ. Αυτό δεν είναι το κατέβασμα αλλά το σήκωμα της αυλαίας. Τώρα θα ξεκινήσει η πραγματική επίθεση. Τώρα θα απλώσει σαν λαδιά το πρόβλημα.
Τώρα θα δείτε να δημιουργούνται οι θύλακες των καταπιεσμένων «Μαcεδόνων» στις πόλεις και στα χωριά της Μακεδονίας μας, τώρα θα δείτε κόμματά τους να μπαίνουν στην Βουλή, τώρα θα δείτε διεθνείς οργανώσεις, που αφού έλυσαν τα προβλήματα στον υπόλοιπο πλανήτη, θα απαιτούν την αναγνώριση της μειονότητάς τους, σχολεία, διγλωσσίες κλπ.
Τώρα θα δείτε το θλιβερό φαινόμενο, αντί να διεισδύσουμε εμείς οικονομικά και εμπορικά στο κρατίδιο των Σκοπίων, να διαβρώνει εκείνο την Ελληνική οικονομία και να σφετερίζεται εμπορικά σήματα και ονόματα προελεύσεως.
Ο τελικός στόχος, είναι η απόσχιση εδάφους. Αν συμβεί αυτό, η Θράκη αποκόπτεται από την υπόλοιπη Ελλάδα και «φυσικά» θα πέσει στην αγκαλιά της «μητέρας» τουρκίας. Η αρχή του τέλους του Ελληνικού κράτους όπως το γνωρίζουμε, όπως το έχτισαν με Αίμα και Θυσίες, οι Πρόγονοί μας.
Το επιβεβλημένο συμπέρασμα είναι πως, πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε. Πρέπει να κάνουμε μια βαθιά ενδοσκόπηση και να αποφασίσουμε, τι θέλουμε να γράψει για μας η ιστορία. Θέλουμε να καταχωρηθούμε σαν η άβουλη, δειλή και διεφθαρμένη γενιά που αντάλλαξε την Ελλάδα για ένα iphone; Για μια BMW; Κι όλα αυτά αγορασμένα με δανεικά; Ή θέλουμε να μας βάλει δίπλα σε όλους εκείνους τους προγόνους που θαυμάζουμε;
Σε λίγο έρχεται η 28η Οκτωβρίου. Οι μαχητές που συντάραξαν τα βουνά της Πίνδου, φωνάζοντας «ΑΕΡΑ» δεν ήταν ημίθεοι. Δεν είχαν iphone. Δεν είχαν BMW. Δεν είχαν δάνεια. Hταν καθημερινοί άνθρωποι σαν όλους εμάς.
Ήταν υπάλληλοι, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, στρατιωτικοί, δάσκαλοι, γιατροί, υδραυλικοί και άνεργοι και τόσα άλλα.
Ήταν καθημερινοί άνθρωποι αλλά όχι «απλοί και καθημερινοί». Ήταν ψυχωμένοι Έλληνες. Ήταν συνειδητοποιημένοι Έλληνες. Ήταν όρθιοι κι όχι σκυμμένοι Έλληνες.
Τέτοιος θέλω να γίνω κι εγώ.
ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ
http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/macedonia-vs-makedonia
 ethnikismos.net/