Novartis – Το ντοκουμέντο της Ελβετικής τηλεόρασης. Το ΒΙΝΤΕΟ που τρέμουν τα λαμόγια!

novartis-documentary
«Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις!

Δεν θα υποκύψουμε όμως.»
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ… ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ!!!
Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους.

Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ ετοίμασε το κρατικό κανάλι RSI της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis.
Το makeleio.gr σας παρουσιάζει το  ντοκιμαντέρ όπως προβλήθηκε στην ελβετική τηλεόραση στις 17/10/2019
Στο ντοκιμαντέρ μιλούν και αναλύουν την εμπλοκή τους, οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες των Αμερικανικών Αρχών καθώς και ο Έλληνας δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης.
«Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιρειών», αναφέρει το ντοκιμαντέρ της RSI για τη Novartis και προσθέτει:
«Η έρευνα του FBI στην Ελλάδα έφερε στο φως μια εικόνα που προκαλεί σοκ.
Η Novartis φέρεται να δωροδόκησε χιλιάδες γιατρούς για να συνταγογραφήσουν τα προϊόντα τους. Έτσι ασθενείς εντελώς υγιείς, υποβλήθηκαν σε άχρηστες θεραπείες», αναφέρει κατά λέξη το ντοκιμαντέρ.
«Η Novartis δεν είναι μόνο το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς, αλλά και ο καλύτερος συνεργάτης, είτε είσαι γιατρός, ασθενής ή μέλος της Κυβέρνησης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο βίντεο.
Μάρτυρας, που φοράει χαρακτηριστική λευκή μάσκα και άμφια καθολικού μοναχού, λέει στην κάμερα: «Μου έδιναν χρήματα να έχω στην διάθεσή μου, ξεχωριστά για κάθε ένα από τα προγράμματα, με τα οποία έπρεπε να δωροδοκηθούν οι γιατροί. Μέσω αυτού του προγράμματος καταβλήθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ στους Γιατρούς. Ναι, σε οκτώ μήνες! Και στη Novartis είχαμε περισσότερα από 50 προγράμματα διαφθοράς κάθε χρόνο».
Στην ερώτηση: «Και από πού έφταναν τα χρήματα;» η απάντηση που δίνεται είναι: «Απευθείας από τη Βασιλεία!»
Προσθέτει, μάλιστα, στη συνέχεια: «Οι οδηγίες για την εκτέλεση τού προγράμματος διαφθοράς, μάς έρχονταν από τη Βασιλεία και οι οδηγίες αυτές έπρεπε να εκτελεστούν και ο Γιατρός συνταγογραφούσε ακόμη και αν δεν ήταν απαραίτητο!».
«Είμαστε οι πρώτοι που ξέρουν τι θα συμβεί στο Υπουργείο, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι είναι αυτοί που μας ενημερώνουν. Οι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι ήταν χρήσιμοι για να φέρουν τις τιμές στα ύψη», αναφέρεται στο βίντεο.
«Η Novartis προκάλεσε μια υπερτιμολόγηση, χρήματα που δεν έπρεπε να δώσουμε, αλλά δώσαμε, γύρω στα 6-7 δισεκατομμύρια ευρώ. Στη Novartis ήμασταν άνθρωποι με εξαιρετικές σπουδές και κατάρτιση, με οικογένειες και φίλους και μας έκαναν εγκληματίες! Δεν είναι εύκολο να αντέξει κάποιος όταν αισθάνεται έτσι», ακούγεται στη συνέχεια του βίντεο.
«Του είπα (σ.σ. Παύλος Σαράκης): «Μέχρι σήμερα, έχεις κάνει μια καριέρα ως εγκληματίας. Τώρα, μπορείς να συμμετέχεις στην έρευνά μας για χάρη της Δικαιοσύνης», και αυτός, δέχτηκε. Είναι μια ιστορική υπόθεση. Επειδή, οι πληροφοριοδότες είναι άνθρωποι που δουλεύουν στη Novartis», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος των προστατευόμενων μαρτύρων Παύλος Σαράκης.
 Το πιο βασικό: επισημαίνεται η αναφορά της έρευνας του FBI σε ονόματα υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών που υπάρχει υποψία ότι δωροδοκήθηκαν. Τα ίδια ονόματα που στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται αθώοι και προιόν συναλλαγής, ψευδομαρτυρίας ή συνωμοτικής πλεκτάνης.makeleio.gr