Δευτέρα, Οκτωβρίου 14

O Πλανήτης Γη σε ολοσχερή παραφροσύνη με τους Σχιζοφρενείς Ηγέτες

-Ελληνες, ετοιμασθειτε για πολεμο

«Δεχόμαστε τώρα απειλές από αριστερά και δεξιά, μας λένε "Σταματήστε". (…) Δεν θα κάνουμε πίσω»
Ο Πλανήτης Γη σε ολοσχερή παραφροσύνη με τους δικτάτορες να έχουν πάρει το πάνω χέρι και όλα πλέον τα σενάρια να είναι ανοιχτά.
Ο Ερντογάν με τον Τραμπ εμπλέξαν σε τέτοιο βαθμό με τους Τούρκους να φθάνουν στο σημείο να βομβαρδίσουν ακόμη και στρατιωτικές δυνάμεις των Αμερικανών. Στο μεταξύ ο Ερντογάν χλευάζει τη παγκόσμια κοινότητα.

Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι σύμφωνα με τον Ελληνα υπ. Αμυνας Παναγιωτόπουλο γαλλικές φρεγάτες κατευθύνονται στο οικόπεδο 7 της Κύπρου.
Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία στηρίζει η Δύση, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν» την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.
«Δεχόμαστε τώρα απειλές από αριστερά και δεξιά, μας λένε “Σταματήστε”. (…) Δεν θα κάνουμε πίσω», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας έως ότου όλοι οι τρομοκράτες υποχωρήσουν νοτίως των 32 χλμ» σε βάθος, στα οποία προβλέπεται να επεκταθεί η «ζώνη ασφαλείας», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η Τουρκία θα εγγυηθεί την ασφάλεια στα σύνορά της και την ασφαλή επιστροφή των Σύρων απομακρύνοντας τις τρομοκρατικές ομάδες από τα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, όπως κάναμε με την περιοχή δυτικά του Ευφράτη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης στοχεύει στο να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων της βόρειας Συρίας, των Αράβων, των Κούρδων, των Γεζίντι, των Χαλδαίων κι όχι να διαμελίσει τη Συρία.
Τμήμα των ειδικών δυνάμεων των Η.Π.Α. βομβαρδίστηκε κατά λάθος από τους Τούρκους κατά την διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» κατά των κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία.
Aνώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε μάλιστα ότι ο βομβαρδισμός ήταν τόσο έντονος που οι αμερικανικές δυνάμεις εξέτασαν να απαντήσουν στα πυρά για λόγους αυτοάμυνας.
Ο Τραμπ είχε ξεκαθαρίσει πως θα διαλύσει οικονομικά την Τουρκία αν συνέβαινε οτιδήποτε στους εναπομείναντες Αμερικανούς στο σημείο που επιτίθεται ο Ερντογάν.



Barış Pınarı Harekâtı’nda İHA’larımız tarafından tespit edilen PKK/PYD-YPG’li teröristlere ait Doçka uçaksavar monteli araç, Hava Kuvvetlerimiz tarafından tam isabetle vuruldu.



Μια ακόμη γαλλική φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ στέλνει το Παρίσι όπως δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει και πιθανότητα να καταπλεύσει στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα. Τόνισε μάλιστα πως η γαλλική φρεγάτα μπορεί να προσεγγίζει ήδη στην περιοχή-μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.
«Δεν θα πρότεινα να πάμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο, προς Θεού, να μην παρεξηγηθούμε, άλλα θεωρώ ότι η Ευρώπη με κάποιο τρόπο πρέπει να δείξει ότι δεν μπορεί να ανεχθεί… ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές για αυτή τη συμπεριφορά. Να ένα πρώτο βήμα, κάποια πολεμικά πλοία που αποστέλλονται από Γάλλια και Ιταλία για να έχουν παρουσία στο επίμαχο οικόπεδο. Θα δούμε ποια αποτροπή θα παράξει αυτή η συμπεριφορά. Αλλά εμένα μού αρέσει το ρωμαϊκό ρητό ‘’αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο’’ όχι επειδή είσαι πολεμοχαρής, αλλά ακριβώς γιατί θέλεις να αποτρέψεις τον πόλεμο… Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κρατάμε τις ένοπλες δυνάμεις σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας»
Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι διερεύνησε το ενδεχόμενο να αποσταλεί γαλικό πολεμικό κατά τη συνάντησή του με τη γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί την Πέμπτη, καθώς η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ. «Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γάλλια, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» υπογράμμισε.
Αποσαφήνισε πάντως ότι οι Τούρκοι είναι σε μια γωνιά του οικοπέδου 7, ενώ οι Γάλλοι σε άλλη περιοχή, αλλά εκτίμησε ότι είναι σημαντική εκεί η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων.
Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πάντως ότι αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία. Αποκάλεσε ακόμα προκλητική ενέργεια την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ με τη συνοδεία μάλιστα τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Αναφερόμενος εξάλλου στο συριακό, ο υπουργός τόνισε ότι οι Τούρκοι έχουν μετατραπεί σε παράγοντα αστάθειας στην περιοχή και δίνουν την αίσθηση ότι δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως ο σταθερός σύμμαχος στην περιοχή είναι μόνο η Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά την προοπτική αγοράς δύο υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra από την Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι κατά τη συνάντησή του με την κ. Παρλί υπεγράφη επιστολή προθέσεων, την οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα. «Μένουν παρά πολλά να γίνουν ακόμα ιδιαιτέρα σε ό,τι αφόρα το τι ακριβώς θα έχει το σκάφος και πώς θα χρηματοδοτηθεί η ναυπήγηση» διευκρίνισε. «Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο» επισήμανε δε.
 https://kourdistoportocali.com