Δευτέρα, Οκτωβρίου 14

«Tαφόπλακα» στην ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου έβαλε ο Κυριάκος (διάλογοι)

«Tαφόπλακα» στην ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου έβαλε ο Κυριάκος
Οριστική «ταφόπλακα» στα όποια σχέδια έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος για να ανανεωθεί η θητεία του στην Ηρώδου Αττικού, έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τη Φώφη Γεννηματά, για τη ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το καυτό θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ετέθη στη συνάντηση στη κατεύθυνση της διερεύνησης των προθέσεων των δύο κομμάτων σε μία κοινή υποψηφιότητα, -που όπως ειπώθηκε – «να ενώνει όλους τους Έλληνες».

Οι δυο αρχηγοί δεν μπήκαν σε αυτή τη φάση στην ονοματολογία, αλλά μια ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη, «τις μεγάλες αποφάσεις της παίρνω στο Βουνό», που διέρρευσε από τη συνάντηση, προφανώς σκόπιμα, «γκρέμισε» τις ελάχιστες πιθανότητες του Προκόπη Παυλόπουλου, να παραμείνει στο ύπατο αξίωμα της χώρας.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ίσως πρέπει να ετοιμάζει από τώρα τις αποσκευές του για αποχώρηση από το Προεδρικό Μέγαρο.
Δείτε τον χαρακτηριστικό διάλογο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξέρω ότι η άποψή σας είναι να αποσυνδέεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές.
Φώφη Γεννηματά: Ναι έχουμε κάνει αυτή την πρόταση από το 2016. Αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να εκλέγεται μονοκομματικός πρόεδρος με 151 ψήφους.
Κυριάκος Μησοτάκης: Αυτό δεν είναι μόνο θέμα διαδικασίας, αλλά και προσώπου.
Φώφη Γεννηματά: Σκέφτεσαι κάτι; Έχεις κάποιον στο μυαλό σου;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, τα Χριστούγεννα θα ξεκλέψω ένα διήμερο να πάω στο βουνό, εκεί παίρνω τις σημαντικές αποφάσεις.
Φώφη Γεννηματά: Ούτε εκεί ταιριάζουμε. Εγώ τις παίρνω στη θάλασσα