Πέμπτη, Οκτωβρίου 31

ΚΟΥΛΗ, ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ; ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ; ΑΡΧΗΓΟΣ VMRO: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εδώ ο απόφοιτος του Χάρβαρντ Κούλης, μας λέει και μας ξαναλέει πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον μια διεθνής συμφωνία και πλέον δεν ακυρώνεται με τίποτα. 
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά του λόφου ο αρχηγός του VMRO Χρίστιαν Μίτσοσκι, τα λέει… αλλιώς.
Έτσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου, ο Μίτσκοσκι συνέδεσε την τύχη της συμφωνίας με το αποτέλεσμα των εκλογών στα Σκόπια, αφήνοντας ανοιχτό το το ενδεχόμενο να την ακυρώσει μονομερώς: «Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν εξασφαλίσουμε σταθερή πλειοψηφία δύο τρίτων και πλειοψηφία στους βουλευτές των άλλων εθνικών κοινοτήτων, τότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ένα βήμα πίσω, Δεν υπάρχει συμφωνία που να μπορεί να μου απαγορέψει να είμαι Μακεδόνας, να μιλάω την μακεδονική γλώσσα και να είμαι από την Μακεδονία. Η αρχή μας είναι: όχι στο εξαρχαϊσμό, όχι στην “βορειοποίηση” και λέμε ένα μεγάλο ναι στην επιστροφή του “μακεδονισμού” στην Μακεδονία».
Κι αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αντίπαλος του Μίτσοσκι, Ζόραν Ζάεφ, δεν χρησιμοποιεί επιχειρήματα… Κούλη, για να αντιτείνει ότι εφόσον κυρώθηκε η συμφωνία… δεν ακυρώνεται. Άρα, ακυρώνεται και παρακυρώνεται, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση!
Το επισημαίνουμε από τώρα και θυμηθείτε το καλά: όσο πλησιάζουν οι εκλογές στα Σκόπια (διεξάγονται στις 12/4), τόσο θα μεγαλώνει η ξεφτίλα του Κούλη, που θα τρέχει να υποστηρίξει τον Ζάεφ! Και τότε να δούμε πως θα πείσει τους Έλληνες πατριώτες που εξαπάτησε για να τον ψηφίσουν, ότι με πρωθυπουργό τον Ζάεφ και της μακροημέρευσης της προδοσίας των Πρεσπών εξυπηρετείται το… εθνικό συμφέρον!
  ethnikismos.net