Τετάρτη, Νοεμβρίου 20

Αυτά είναι τα δήθεν αθώα προσφυγόπουλα; 12χρονος έκανε γυαλιά-καρφιά το Παίδων-Πήρε ψαλίδι και προσπάθησε να καρφώσει κόσμο (Βίντεο-ΣΟΚ)

Αυτοί που επιμένουν πως οι ανήλικοι «μετανάστες» δεν αποτελούν κίνδυνο για τη χώρα μας, πρέπει να το ξανασκεφτούν.
Σοκαρισμένοι είναι ακόμη γιατροί και ασθενείς από τα όσα βίωσαν στο γνωστό νοσοκομείο Παίδων-Αγία Σοφία, όταν ένας ανήλικος «μετανάστης», βγήκε στην κυριολεξία ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.


Τι έγινε: Μέλη Μ.Κ.Ο, μετέφεραν τον 12χρονο στο νοσοκομείο από την προνοιακή δομή που βρισκόταν. Ωστόσο εκείνος με την πρώτη ευκαιρία προσπάθησε να φύγει απ τους συνοδούς τους. Όπως μαρτυρούν νοησηλευτές έγινε επιθετικό και ξαφνικά ξέφυγε και άρχισε να τρέχει στους διαδρόμους του νοσοκομείου φωνάζοντας και σπάζοντας ότι έβρισκε μπροστά του.


Μετά άρχισε να μπαίνει στα γραφεία που και να σπάει ότι έβρισκε. Έσπασε πολλούς εκτυπωτές αλλά και διάφορα πράγματα που έβρισκε επάνω στα γραφεία.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του Star προϊστάμενος του νοσοκομείου, άρχισε να χτυπάει το συνοδό με κλωτσιές και μπουνιές, πήρε ένα στυλό  και πάρα λίγο να του βγάλει το μάτι. Πήρε ένα ψαλίδι από την τσέπη μιας συναδέλφου και ήθελε να χτυπήσει κάποιον όποιον έβρισκε μπροστά του…».

Να σημειώσουμε πως ο μικρός ήταν στο «Παίδων» για δυο μήνες, μέχρι που μεταφέρθηκε σε προνοιακή δομή, από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήθελε να φύγει για να είναι «κάπου όπου θα μπορεί να βγαίνει χωρίς να ελέγχεται».

Εν τέλει, με τα χίλια ζόρια κατάφεραν να τον ηρεμήσουν, και αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη ψυχολόγου.

Οι νοσηλευτές δηλώνουν πως η κατάσταση στα δυο παιδιατρικά νοσοκομεία είναι ανεξέλεγκτη, καθώς έχουν δημιουργηθεί συμμορίες ανηλίκων μετά την έκρηξη του μεταναστευτικού.

Μάλιστα προϊσταμένη, 6 μέρες πριν το εν λόγω περιστατικό δήλωσε: «Τα παιδιά αυτά έχουν κινητά, έχουν tablets, έρχονται με το wifi, συνεννοούνται με τους διακινητές και  μετά φεύγουν, και εμείς  το βράδυ είμαστε στο αστυνομικό τμήμα των Αμπελοκήπων να καταθέτουμε».