Σάββατο, Νοεμβρίου 23

Αθήνα: Γκρίζα Χριστούγεννα … Ο Δήμαρχος Αθηναίων Μπακογιάννης ανακαινίζει 360 διαμερίσματα για να στεγάσει μετανάστες


Κανένας στολισμός ακόμα από τον δήμο, που δουλεύει στο φουλ για να στεγάσει μετανάστες
Με τον Νοέμβριο να έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του και με τον ελληνικό λαό να προετοιμάζεται ήδη για τα Χριστούγεννα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεφύγει από προβλήματα και άγχη, η όψη της Αθήνας δεν θυμίζει σε τίποτα γιορτινό τοπίο, αποθαρρύνοντας τους περιοίκους να περιηγηθούν στα σοκάκια και τα καταστήματά της.

Το κέντρο της Αθήνας, που κάθε χρόνο ζει στον ρυθμό των Χριστουγέννων με στολίδια, φώτα και πολύχρωμες γωνιές, δίνοντας έτσι το σήμα των εορτών σε όλη τη χώρα, φέτος παραμένει μια άδεια πόλη, με το χριστουγεννιάτικο κλίμα να εγκλωβίζεται στα όρια του σπιτιού του αθηναϊκού λαού.
Τα καταστήματα, τα οποία αναμένουν τον στολισμό της πόλης και τις γιορτινές εκδηλώσεις, για να δουν τις εισπράξεις να ανεβαίνουν, απελπίζονται, με την όψη της Αθήνας να θυμίζει παρατημένο τοπίο.
Τα καρουζέλ, ο Αγιος Βασίλης, οι καλικάντζαροι, που κοσμούν την πόλη και δίνουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους, φέτος ξεχάστηκαν από τον Δήμο Αθηναίων, που δηλώνει απασχολημένος με το έργο της ανακατασκευής των κατοικιών που προορίζονται για τους αιτούντες άσυλο και όχι τόσο για τη γιορτινή διάθεση των δημοτών.
Προτεραιότητα του δήμου φαίνεται ότι είναι η επισκευή διαμερισμάτων για πρόσφυγες και μετανάστες, αδιαφορώντας για την γκρίζα εικόνα της Αθήνας, με τους Αθηναίους να εγκλωβίζονται στα σπίτια τους, αντί να ξεχυθούν στους δρόμους και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με βόλτες και αγορές.
dimokratianews.gr