Τρίτη, Νοεμβρίου 19

810.000 ευρώ τη σαιζόν, η εκπομπή της Τρέμη στην ΕΡΤ. Πάτε καλά ρε μ@λ@κες; Κοντά στο 1 μύριο για τη θείτσα;

olga-tremi
 Aντιδράσεις και δίκαιες, έχει προκαλέσει η «νέα» εκπομπή της Τρέμη στην ΕΡΤ, λόγω κόστους. Κατά πληροφορίες η ΕΡΤ αναφέρει πως πρόκειται για μικτή παραγωγή με κάθε επεισόδιο να κοστίζει… 3.673 ευρώ! Συνολικά, έχουν προγραμματιστεί 195 επεισόδια τα οποία θα κοστίσουν 810.000 ευρώ. Τι λέτε, ρε μαλάκες; Να τα πληρώσετε από την τσέπη σας.

Η συμμετοχή της ΕΡΤ ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ποσό που αφορά στην κοστολόγηση των παρεχόμενων από την ΕΡΤ υπηρεσιών, δηλαδή την παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού κλπ.
Διευκρινίζεται ακόμη πως στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ και δεν επιφέρει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εταιρεία.
Δίνονται μάλιστα συγκριτικά μεγέθη. Όπως αναφέρει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, η αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή το 2017 κόστισε στην ΕΡΤ έως και 5.455 ευρώ το επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα με την Τρέμη και το επιτελείο της.
Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο κόστος κάθε επεισοδίου της νέας εκπομπής έχει επιμερισθεί και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.
Μάλλον μας δουλεύουν…

 makeleio.gr/