Παρασκευή, Νοεμβρίου 22

Μητσοτάκης για “μεταναστευτικό” «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»--Τι θέλει να μας πει ο ποιητής;;;

Μια άκρως περίεργη δήλωσε έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ώρα του πρωθυπουργού, Μεταξύ άλλων είπε: «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»! Δεν εξήγησε όμως ποια είναι αυτά τα ενδεχόμενα.. Τι ακριβώς εννοεί ο πρωθυπουργός;

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι χτες, στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, αφιέρωσε την ομιλία του στην ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού/προσφυγικού και στην ανάγκη αναμόρφωσης της Συνθήκης του Δουβλίνου, που χαρακτήρισε θεσμό «προβληματικό και ξεπερασμένο».
«Έθεσα, επίσης, και κόμματα τα οποία ανήκουν στη δική μας πολιτική οικογένεια προ των ευθυνών τους και επανέλαβα ότι δεν γίνεται η Ευρώπη της αλληλεγγύης να αποδέχεται χώρες που από τη μία μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της ΕΕ και από την άλλη να αρνούνται πεισματικά έστω και τον ελάχιστο επιμερισμό του προβλήματος σε ευρωπαϊκή βάση» τόνισε.

Αναφερθείς στην Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι διμερές μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας, αλλά ευρωπαϊκό.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική διαχείρισης του προβλήματος και τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».




/hellas-now.com