Τετάρτη, Νοεμβρίου 6

Η ΚΩΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
Δεν μου αρέσει να ευλογώ τα “γένια” μου, αλλά και η ταπεινότητα πολλές φορές βλάπτει πολύ! Όταν μάλιστα ειδήσεις που πρώτοι γνωστοποιήσαμε στο Πανελλήνιο, παρακολουθώ να τις αναπαράγουν μετά από μήνες μεγάλο-δημοσιογράφοι λεγόμενοι (τίτλο που το πολιτικό διεφθαρμένο Σύστημα τους απέδωσε) σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις! Και στην περίπτωσή μας, αναφέρομαι πρωτίστως στο γεγονός υπάρξεως τζιχαντιστών ανάμεσα στις ατέλειωτες ροές παράνομων μεταναστών που εισέρχονται παντί τρόπω στην Ελλάδα!


Από την άλλη μεριά θυμηθείτε, πόσες και πόσες φορές έχω αναφερθεί πως από τα πιθανά σημεία – επίκεντρο - των τραγικών εξελίξεων για την Πατρίδα θα είναι η Κως! Όταν η Πολιτεία κωφεύει στην διατυπωμένη ανησυχία των Κώων από τα τοπικά Μέσα και σφυρίζει αδιάφορα, ωσάν να είναι συνένοχη – συμμέτοχη στο δράμα που βιώνουν τα Δωδεκάνησα και τα νησιά μας του ΒΑ Αιγαίου!

Η άμεση και ακριβής ενημέρωση από το Pro News…

Έτσι, όπως ενημερωνόμαστε και από το πάντα έγκυρο και έγκριτο Pro News:

«Η κατάσταση στα ακριτικά νησιά αλλά και στη χώρα γενικότερα έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους αλλοδαπούς να εισβάλλουν καθημερινά και πλέον με το νέο νομοσχέδιο να προορίζονται για μόνιμη εγκατάσταση. Πλέον οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών εφόσον βλέπουν πως “με το καλό” οι εκκλήσεις τους δεν εισακούονται συγκεντρώνονται στα λιμάνια και εμποδίζουν την κάθοδο των αλλοδαπών στα νησιά τους.

Στο λιμάνι της Κω βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Δήμαρχος Κω μαζί με πολίτες για να εμποδίσουν νέες μετακινήσεις παράνομων μεταναστών προς το νησί, καθώς οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στην Κω φτάνουν τους 4500…



Με τον Δήμαρχο της Κω να γράψει στο facebook:

Απόψε πληροφορήθηκα ότι σχεδιάζεται η μεταφορά στην Κω προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στο Καστελόριζο! Ως εδώ!

Έχω τονίσει με απόλυτη σαφήνεια στους αρμόδιους ότι έπρεπε εδώ και καιρό να έχει αποσυμφορηθεί η Κως! Αυτό δεν έγινε! Κατέστησα γνωστό από το απόγευμα, σε αυτούς που πρέπει, ότι δεν επιτρέπω ως Δήμαρχος της Κω αυτό να συνεχιστεί.
Τους δήλωσα ότι στις 12μιση τα μεσάνυχτα θα είμαι στο λιμάνι μαζί με τους πολίτες της Κω! Οχήματα του Δήμου επίσης θα είναι εκεί! Μετά από αυτό με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα αποβιβαστεί κανένας και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για Πειραιά.
Παρόλα αυτά θα είμαι στο λιμάνι για τον έλεγχο εφαρμογής της δέσμευσής τους.

Ζητάω:
1. Άμεση και ευρείας κλίμακας αποσυμφόρηση του νησιού μας.

2. Καμία απολύτως μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από άλλα νησιά.

3. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους όσοι, και για όσο, παραμένουν στην Κω.

4. Επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και ασύλου, προώθηση στην ενδοχώρα όσων φτάνουν στα νησιά.»!

Γνωρίζει η Πολιτεία κι αν όχι θα διερευνήσει τα παρακάτω;

Ωστόσο, επειδή έχουμε υψηλοτάτη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κω, θα σας παραθέσουμε παρακάτω καταγγελίες της πηγής μας για διαπιστώσεις που παρατηρούνται στο νησί και που θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της η συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία με τα αρμόδια Όργανά της:

Μετά την πρόσφατη εύρεση – ανακάλυψη από τις Αρχές στρατιωτικών οργάνων μετρήσεως βυθού καταδείξεως στόχων, οι οποίες συσκευές ανήκαν σε ξένη δύναμη (Τουρκία;; Αγγλία;;), ο Τούρκος ΥΠΕΞ και ο Τούρκος ΓΕΕΘΑ, προέβησαν από κοινού σε προκλητικότατες δηλώσεις, ότι – τάχατες – η Ελλάδα δεν έχει την κυριότητα στην έρευνα και διάσωση περιμετρικά της Κω!

Μήπως λοιπόν με αυτές τις δηλώσεις η Κως τέθηκε σε κυκλωτικό κλοιό – προς το παρόν λεκτικό – από την Τουρκία! Λέγω, μήπως…

Είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός, ότι οι Τούρκοι έστειλαν πλοιάριο έμφορτο παράνομων μεταναστών (29/10/2019) στον θαλάσσιο δίαυλο ανάμεσα στην Αστυπάλαια και στην Κέφαλο της Κω; Το οποίο εξέπεμψε σήμα SOS και έτσι σκάφος της Frontex έπλευσε στην συγκεκριμένη περιοχή και μετέφερε τους 57 παράνομους μετανάστες! Όλοι τους άνδρες ηλικίας 25-40 ετών! Άραγε τι θα μπορούσε να συμβεί, αν στην εν λόγω περίπτωση έσπευδε κάποιο σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ή κάποιο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος;

Αξίζει αναφοράς το γεγονός, πως στο τετραήμερο 20-24 Οκτωβρίου 2019 έλαβε χώρα στην Sarigerme (παραλία κοντά στο χωριό Osmaniye στην περιοχή, επαρχίας Mugla στη νοτιοδυτική Τουρκία. Είναι ένας προορισμός διακοπών! Επίσης διαθέτει ένα ταχυδρομείο! Απέχει περίπου 12χλμ. από την πόλη του αεροδρομίου Dalaman), συνέδριο γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρείας, με σκοπό να ρίξουν τις τιμές του τουριστικού προϊόντος τους με προορισμό την Κω, αφού κατά πολλοίς το ελέγχουν!

Σε απλά ελληνικά, θα νοικιάζουν τα 4στερα και 5στερα ξενοδοχεία του νησιού με εξευτελιστικές τιμές, δημιουργώντας φτηνό προορισμό για τους πελάτες τους, χαμηλότερο από ότι σε Τυνησία και Μαρόκο και σε βάθος χρόνου θα ελέγξουν την αγορά αυτών των ξενοδοχείων! Άλλωστε, ήδη τέτοια ξενοδοχεία βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Γερμανών! Ταυτόχρονα με την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών, θα ελέγχουν το παιχνίδι, όταν σημάνει γι΄ αυτούς η κατάλληλη ώρα!

Λίγες ημέρες πριν (19/10/2019) έφτασε στην Κω, ομάδα οκτώ Ουιγούρων (τουρκογενής εθνική ομάδα που ζει στην Ανατολική και Κεντρική Ασία – Κίνα και φιλική με τους τζιχαντιστές)! Από εκείνη την ημέρα ζουν στο Hot Spot του Πυλίου! Η ηλικία τους κυμαίνεται μεταξύ των 28-40 ετών, όταν σε αυτό το Hot Spot του Πυλίου Κω “φιλοξενούνται” και πολλοί Νιγηριανοί και Σομαλοί!

Αναμένεται γενικευμένη εξέγερση;



Πάντως όπως και έχει αυτή η ανησυχητική κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στα νησιά μας, μας προκαλεί τρόμο η απόφαση της κυβερνήσεως της ΝΔ και προσωπικά του Πρωθυπουργού να διασπείρει σε όλη την Επικράτεια χιλιάδες παράνομους εισελθόντες αλλοδαπούς στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, τάχατες για τα αποσυμφορήσει, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί που θα αποχωρήσουν θα αντικατασταθούν άμεσα από νέες ροές!

Και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η πληροφόρηση που έχουμε από ιδιαίτερα υψηλή πηγή μας, πως οι ακραίες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ότι οι Μουσουλμάνοι εισβολείς των νησιών μας κακομεταχειρίζονται από τις ελληνικές Αρχές, ενεργούν ως προπέτασμα ανησυχητικών και άγριων φαινομένων! Ας πούμε μιας γενικής εξέγερσης που θα έχει απρόβλεπτες εξελίξεις και από εκτός Ελλάδος μουσουλμανικές ακραίες Ομάδες!

Φανταζόμαστε ότι τέτοιες πληροφορίες έχουν συλλέξει οι Υπηρεσίες μας και τις επεξεργάζονται καταλλήλως υπέρ Πατρίδος και του λαού της!

Επίσης θα θέλαμε να ρωτήσουμε! Η εταιρεία σίτισης των παρανόμως εισελθόντων στα νησιά μας, που εισήλθαν με προσωρινό χαρακτήρα και πλέον τείνει να γίνει μόνιμος, ανήκει σε πολιτικό πρόσωπο πρώην Υπουργό;

Η σύμβαση θα ανανεωθεί 1/1/2020 στο ίδιο πρόσωπο ή η κυβέρνηση θα επιλέξει με διαφανή διαγωνισμό μια εταιρεία αξιόπιστη και μη έχουσα σχέση με πολιτικά πρόσωπα;

Αναμένουμε απαντήσεις και δεσμευόμεθα να επανέλθουμε…