Τετάρτη, Νοεμβρίου 27

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές

Σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Αιγαίο, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και από το απόγευμα και στο Ιόνιο και στα δυτικά
ηπειρωτικά. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 7 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 18, στη Θεσσαλία από 8 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 17 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 19.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς και νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν δυτικοί και νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχοπτώσεων υπάρχει το μεσημέρι και απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.