Τετάρτη, Νοεμβρίου 20

Ν.Μπακογιάννη: Οι αλλοδαποί έρχονται να μείνουν για πάντα, θα πρέπει να τους φτιάξουμε σπίτια - Να τους κρατήσουμε για εργάτες της γης

Οι αλλοδαποί έρχονται για να μείνουν - Ν.Μπακογιάννη: «Να τους κρατήσουμε για εργάτες της γης»
Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο σχέδιο για να αποχωρήσουν από την χώρα οι αλλοδαποί παράνονομοι μετανάστες και «παγιώνεται» μια μόνιμη κατάσταση παραμονής τους. Με λίγα λόγια ήρθαν για να μείνουν.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίαυλο η Ν. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται εργάτες γης και σημείωσε ότι κάποιες από αυτές τις ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από τους αλλοδαπούς που βρίσκονται σε Κέντρα Υποδοχής στα νησιά.

«Υπάρχει μία διαδικασία στην Ελλάδα για τους εργάτες γης. Καλείς εργάτες γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η διαδικασία σου επιτρέπει να δώσει προσωρινές άδειες παραμονής. Έχουν δουλειά και στέγη. Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε "ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;".
Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης; Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες για το μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η κοινωνία είναι, μέχρι ενός σημείου, δικαιολογημένη, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα απαράδεκτες ακραίες εκδηλώσεις τύπου «ρίχνω πέτρες, πάω να βουλιάξω, ψήνω χοιρινά μπροστά στη μύτη του αλλουνού».